Umeå FC spelade 1-1 senast borta mot tabelljumbon Boden. På lördagen är det dags för ännu en bortamatch för Umeå FC som besöker Gefle IF. Förra mötet lagen emellan slutade med seger för Umeå FC med 1-0 efter mål av Jens Stigedahl.
Läs vad spelaren Stefan Lindmark har att säga inför lördagens drabbning.

Vad säger du om matchen mot Boden och vad skulle ni gjort annorlunda?
— Matchen mot Boden var sett över 90 minuter en godkänd laginsats och ska räcka till tre poäng. Deras kvittering är en situation som uppstår på grund av dåliga beslut i ett sent skede av matchen och då blir man straffad även mot lag som Boden.

Hur tycker du själv att det gått för ditt lag under våren och vad behöver ni förbättra?
— Stabilt, på förhand var det nog ingen som förväntade sig att vi skulle ta en andraplats efter halva säsongen spelad så det är helt klart en stor bedrift. Klyschigt som det låter så är det hårt jobb och en ödmjukhet inför varje match som gjort att vi är där vi är och det behöver vi fortsätta med. Rent spelmässigt så behöver vi hitta tillbaka till att hålla det tätt och kompakt i 90 minuter och inte släppa in mål på fasta situationer, det kommer vara en nyckel. Offensivt vet vi vilka vapen vi har.

Vad tycker du om dina egna insatser så här långt och vad har du för mål med höstsäsongen?
— Mitt största fokus individuellt har varit att försöka vara så jämn det bara går i 90 minuter vecka ut vecka in och det har jag lyckats ganska bra med så här långt. Målet är precis som innan, att försöka hitta ett sätt att vinna varje match.

Nu väntar Gefle. Hur ser du på motståndet och hur tror du att matchbilden kommer se ut?
— Gefle är ett bra lag, som har haft det ganska mycket upp och ner under säsongen. På förhand känns det som att vi kommer tillåtas att ha ganska mycket boll och diktera tempot.

Vad kommer bli viktigt för att ta tre poäng?
— Kan vi hålla det tajt och kompakt i defensiven och i offensiven flytta på deras linjer i spelvändningarna och få in killar i offensiv box i rätt lägen så tror jag vi har mycket att vinna.

Ni vann mot Gefle under våren. Vad kommer du ihåg från den matchen?
— En ganska blåsig match av det jag minns, de hade bland annat en frispark i ramen i första halvlek och ganska många halvlägen som Viktor (Frodig) räddade upp i målet. Vi hade ganska mycket marginaler med oss den fighten och lyckades dra längsta strået.

Hur tycker du träningsveckan varit?
— En bra vecka med mycket spel och energi. Nu handlar det om att få ut den energin på planen.

Division 1 Norra, Omgång 20
Gefle IF – Umeå FC
Lördag 24 Augusti kl 15.00
Gavlevallen