Umeå FC Akademi förlorade senast mot Sandvik med 0-1.
UFC Akademi tar sig an Gottne IF på bortaplan på lördagen. Förra gången lagen möttes vann UFC Akademi med 2-1 efter två mål av Victor Kamf.
Läs vad spelaren William Andersson-Junkka säger inför helgens match.

Vad säger du om matchen mot Sandvik och vad skulle ni gjort annorlunda?
— Vi kommer inte upp i nivå och vi lyckas inte skapa de chanser som vi brukar göra. Sandvik gör det dock svårt för oss och de försvarar bra samtidigt som de lyckades göra ett mål tidigt i matchen. Vi måste sätta ett snabbare bolltempo och vara mer noggranna i sista tredjedelen för att kunna få mer avslut på mål.

Hur tycker du själv att det gått för ditt lag under våren och vad behöver ni förbättra?
— Vi har gjort det bra och visat att vi är ett lag som kan ta poäng från alla lag i serien. Vi har tagit enorma kliv sen i våras och vi blir bara bättre för varje match. Vi är fortfarande lite för ojämna och vi måste bli bättre på att prestera varje match och hålla en jämn nivå.

Vad tycker du om dina egna insatser så här långt och vad har du för mål med höstsäsongen?
— Jag tycker själv att det gått ganska bra under våren för egen del, men jag måste fortsätta att jobba hårt för att utvecklas och kunna visa det på planen. Målet inför hösten är att göra just det och försöka få så mycket matchminuter som möjligt.

Nu väntar Gottne. Hur ser du på motståndet och hur tror du att matchbilden kommer se ut?
— Gottne är ett väldigt bra lag, är väldigt starka defensivt och har många bra offensiva spelare. Matchbilden kan nog likna den mot Sandvik väldigt mycket och därför måste vi spela ett mer varierat anfallspel för att komma till mer chanser samt ta vara på dem när vi väl får dem.

Ni vann mot Gottne under våren. Vad kommer du ihåg från den matchen?
— Att vi gjorde en väldigt bra match defensivt och hade ett bra bolltempo som gjorde att vi kunde skapa bra chanser offensivt. Alla sprang och slet för varandra och vi ska göra likadant på lördag.

Hur tycker du träningsveckan varit?
— Träningsveckan har varit bra och vi har haft ett väldigt bra tempo på träningarna.

Hur är känslan i truppen inför lördagens drabbning?
— känslan i truppen är väldigt bra. Alla är revanschsugna och vi ska göra allt för att ta tre poäng.

Division 2 Norrland, Omgång 18
Gottne IF – Umeå FC Akademi
Lördag 17 augusti kl. 14.00
Haraldsängen 1