Umeå FC fick bara en poäng med sig från mötet med Sylvia där matchen slutade 1-1 i norrettans 18:e omgång.
På fredagen är det dags för ännu ett norrlandsderby när tabelltvåan Umeå FC möter jumbon Boden på bortaplan. Förra gången lagen möttes slutade det 2-0 till Umeå FC efter mål av Samuel Kroon och Anton Eriksson.
Inför fredagens bortamatch kollade vi läget med spelaren Deniz Yaldir som är tillbaka efter sin avstängning.

Vad säger du om matchen mot Sylvia och vad skulle ni gjort annorlunda?
— Det är en match vi totalt dominerar från minut ett men lyckas inte förvalta våra chanser. Sylvia gör det svårt för oss och får med sig en poäng. Vi kanske borde variera vårt anfallsspel lite mer och vara mer noggranna i våra inspel samt avslut i boxen.

Hur tycker du själv att det gått för ditt lag under våren och vad behöver ni förbättra?
— Vi har gjort det bra som helhet, alla försöker fortsätta göra det lika bra och bättre än första halvan av säsongen. Vi ligger där vi ligger av en anledning och är väldigt bra som lag men behöver göra lite mer mål med tanke på att vi skapar en hel del chanser på matcherna. Så vi behöver förbättra vår målproduktion och fortsätta vara ödmjuka.

Vad tycker du om dina egna insatser så här långt och vad har du för mål med höstsäsongen?
— Jag har med hjälp av laget varit bra och därmed försökt hjälpa laget att få resultat på bästa möjliga sätt. Mitt mål är såklart att hjälpa laget att hinna ikapp Akropolis och nå ett avancemang till Superettan.

Nu väntar Boden. Hur ser du på motståndet och hur tror du att matchbilden kommer se ut?
— Det är ännu en match vi ska vinna och jag tänker inte så mycket på vilket motstånd det är. Men ja denna vecka är det Boden och sist vi mötte dem så jobbade de väldigt lågt i försvarsspelet och lämnade inga ytor att jobba på, då fick vi straffa dem på våra fasta situationer istället. Så jag förväntar mig en liknande matchbild där vi går hem med tre poäng.

Vad kommer bli viktigt för att ta tre poäng?
— Ett snabbt bolltempo, med variationer i anfallsspelet. Såklart vara resoluta och distinkta i offensiv och defensiv box.

Hur tycker du träningsveckan varit?
— Träningsveckan har varit bra, varit bra träningar hittills. Grabbarna är revanschsugna.

Division 1 Norra, Omgång 19
Bodens BK FF – Umeå FC
Fredag 16 augusti kl. 19.00
Boden Arena