Umeå FC Akademi åkte söderut under helgen för att spela mot Vasalund (lördag) och Skiljebo (söndag). Mot Vasalund blev det en tung förlust och mot Skiljebo fick man sin revansch och kammade hem höstsäsongens första seger.

Det blev till slut en väldigt spännande match mellan Vasalund och UFC Akademi under lördagen.
Vasalund inledde matchen bäst och tog ledningen i matchens tionde minut. I den 31:a minuten kvitterade UFC Akademi till 1-1 på en frispark genom Adam Sandström och den första halvleken slutade 1-1.

I den andra halvleken fortsatte båda lagen att skapa lägen och mycket mål blev det också i den andra (5 mål). Trots en bra kämpainsats förlorade UFC Akademi till slut med 4-3.
— Vi börjar matchen bra och skapar ett par farliga chanser. Tyvärr gör Vasalund 1-0 på en kontring och därefter börjar vi stressa i våran speluppbyggnad. Vi borde ha haft en lugnare speluppbyggnad samt ett kollektivt bättre försvarsspel, säger tränaren Mathias Johansson.

På söndagen var det dags för helgens andra match för UFC Akademi:s del när Skiljebo stod för motståndet.
Det blev ännu en jämn match för Umeå-laget som drog det längsta strået och vann med 2-3 efter mål av Oscar Strangert och Adam Sandström (två gånger). Adam leder nu lagets interna skytteliga med nio mål.

I och med segern tog UFC Akademi höstsäsongens första seger efter två raka förluster.
— Fantastisk match av killarna att studsa tillbaka på det här positiva sättet. Matchplanen idag var att ligga lägre i våra utgångspositioner och jobba med snabba omställningar. Svårspelat på naturgräs men vi gör det bra. Vi tar med oss att vi som lag aldrig ger upp samt att vi klarar av att spela en enklare fotboll när det behövs, säger Mathias Johansson.

Spelarna Victor Öberg, Oscar Strangert, Adam Sandström och Pontus Eriksson får en extra beröm.
— Kul också att Mortaza (Safari) kan medverka i två matcher och göra det bra.

I nästa omgång tar UFC Akademi emot IFK Lidingö FK. Förra mötet lagen emellan slutade 1-1.
— Som alla lag i den här serien så är de bra. För att ta poäng måste vi återigen göra en stark laginsats, avslutar Johansson.

P17 Allsvenskan Norra Nedflyttningsserie
Vasalunds IF – Umeå FC Akademi 4-3

Skiljebo SK – Umeå FC Akademi 2-3