Det var ett av de märkligaste mål publiken på Umeå Energi Arena upplevt, men ack så viktigt. Samuel Kroons sena ”styrning” gav en poäng mot IF Sylvia.

Det här skulle bli en rätt märklig match. Umeå FC inledde förtroendeingivande och gjorde det svårt för Sylvia med ett intensivt spel och en intensiv press. Under första kvarten vaskade man fram fem hörnor bland annat. Men Sylvia hittade kontringslägen, främst genom förra Umeå FC-spelaren Carl Björk. Det var också Björks skott som ledde till hörnan som sedan gav gästerna ledningen genom Daniel Andersson.

Mål förändrar som sagt matcher och Sylvia gjorde det svårt för hemmalaget som inte riktigt lyckades skapa dom riktigt heta målchanserna. Det var inte förens klockan tickade upp på 75 minuter innan Umeå FC fick in en ordentlig press på motståndarna och började skapa vassare och vassare lägen. Men kvitteringsmålet kom från ingenting, kan man lugnt säga. En Sylvia-rensning träffade Samuel Kroons bröstkorg och styrdes in i mål. Då stod klockan på 86 minuter.

Innan domaren blåste av matchen lyckades båda lagen skapa varsin målchans, där Umeå FC var närmast segern men Julius Lindgren gjorde en superräddning på Mikael Wikströms nick och lagen fick tillslut varsin poäng.

För Umeå FC väntar nu ett Norrlandsderby mot Bodens BK redan på fredag. Avspark klockan 19.00 på Boden Arena.

Division 1 Norra, omgång 18
Umeå FC – IF Sylvia 1-1 (0-1)
Målen:
0-1 (34) Daniel Andersson, 1-1 (85) Samuel Kroon
Varningar Umeå FC; Mikael Wikström, Stefan LindmarkIF IF Sylvia;
Publik: 586
Så spelade Umeå FC:
Viktor Frodig
Nicklas Raaholt, Andrew Jean-Baptiste, Aurelien Norest, Jens Stigedahl
Anton Eriksson (ut 65), Stefan Lindmark, Emmanuel Yebaoh
Samuel Kroon, Isaac Boye (ut 72), Jason Romero (ut 82)
Ersättare: Rasmus Aspholm, Adel Ziarat, Mikael Wikström (in 72), Yoel Embaye (in 65), Max Wolf-Watz, Victor Kamf (in 82)