Umeå FC Akademi kommer från en tung förlust mot FC Djursholm med 0-1. I helgen åker laget söderut och spelar mot Vasalund på lördagen och Skiljebo på söndag. Vi kollade läget med Oscar Strangert inför helgen.

Vad säger du om matchen mot Djursholm och vad skulle ni gjort annorlunda?
— Matchen var ganska dålig, fotbollsmässigt. Inget av lagen fick till något sorts bra spel. Vi hade behövt ta det lugnare med boll, och spela vårt trygga spel.

Hur tycker du själv att det gått för ditt lag under våren och vad behöver ni förbättra?
— Under våren har vårt spel varit ganska bra, vi har kunnat stå upp mot nästintill alla lag i serien, ofta har vi till och med varit det bättre laget. Det vi behöver förbättra är dock att komma till avslut och göra mål, det är där vi brister.

Vad tycker du om dina egna insatser så här långt och vad har du för mål med höstsäsongen?
— Jag tycker att mina egna insatser har varit bra, främst i början av vårsäsongen. Mitt mål med höstsäsongen är att fortsätta utvecklas som fotbollsspelare och hjälpa laget att hamna på en stabil plats i serien, kanske bidra med några mål och assist.

Nu väntar Vasalund. Hur ser du på motståndet och vad kommer bli viktigt för att ta tre poäng?
— Senast vi mötte Vasalund så vann vi med 1-0. Inget lag är dåligt i den här serien, så det kommer såklart bli en tuff match. Som jag tidigare nämnt kommer det vara viktigt för oss att spela vårt spel och komma till avslut och sätta våra chanser.

Hur tycker du träningsveckan varit?
— Träningsveckan har sett väldigt bra ut. Högt tempo och bra övningar. Positivt snack, före, under och efter träningarna.

Hur är känslan i truppen inför helgens matcher?
— Vi är fokuserade och redo att komma igen och plocka hem poäng i helgens matcher.

P17 Allsvenskan Norra Nedflyttningsserie
Vasalunds IF – Umeå FC Akademi
Lördag 10 augusti kl. 16.30
Skytteholms IP

Skiljebo SK – Umeå FC Akademi
Söndag 11 augusti kl. 12.00
Hamre 1