Umeå FC Akademi åkte på en tung förlust när laget gästades av FC Djursholm under söndagen.
— Vi gör en helt okej match, säger kapten Pontus Eriksson.

Umeå FC Akademi tog emot FC Djursholm på Vildmannavallen och laget gjorde det bra i den första halvleken där man skapade heta lägen. Men det var gästerna som tog ledningen i den 31:a minuten. Hemmalaget försökte studsa tillbaka men låg under med 0-1 inför den andra halvleken.
— Vi gör en bra första halvlek där vi pressar bra tillsammans och vi skapar chanser. Tråkig nog får de in ett mål i slutet av halvleken, säger Pontus Eriksson.

I den andra halvleken var Djursholm det bättre laget samtidigt som hemmalaget hade svårt att ta vara på chanserna. I slutminuterna pressade UFC Akademi på men utan att få någon utdelning och matchen slutade 0-1 till Djursholm.
— I andra halvlek så tappar vi kontrollen i matchen och vi tappar våran struktur i laget. Vi jobbar inte tillsammans som ett lag lika bra som i första halvlek. Vi skapar också någon chans i slutet på andra halvlek när vi trycker upp med mycket folk men lyckas inte ta tillvara på den.

Pontus Eriksson är besviken över förlusten men han menar att det finns bra saker att ta med sig.
— Vi gör en helt okej match där vi spelar bra och skapar chanser men lyckas inte göra mål. Deras omställningar är farliga under hela matchen.
Vi tar med oss vår första halvlek där vi skapar chanser, har ett bra presspel och jobbar tillsammans.

Vad tycker du om din prestation?
— Jag tycker att jag gör en godkänd match där jag gör några viktiga ingripanden men självklart är jag besviken över att vi inte får med oss någon poäng.

I nästa omgång (den 10 augusti) besöker UFC Akademi Vasalunds IF.
— Vi vann mot Vasalund med 1-0 på våren. De backar hem, försöker hålla ihop förvaret och sedan ställa om på kontringar. Om vi har viljan att vinna, spelar som vi gjorde stundtals mot Djursholm och lyckas sätta våra målchanser kommer vi ta tre poäng, avslutar kapten Pontus Eriksson.

P17 Allsvenskan Norra Nedflyttningsserie
Umeå FC Akademi – FC Djursholm 0-1 (0-1)

Målet: 0-1 (31) Kosmas Nikopoulos Köllerström