Umeå FC Akademi är tillbaka igen efter sommaruppehållet och gästar Täfteå IF på måndagen. UFC Akademi åkte på en tung förlust hemma mot Täfteå när lagen möttes i våras där siffrorna blev 1-2.
UFC Akademi befinner sig på en åttonde plats i tabellen med fem segrar, tre oavgjorda och sju förluster.
Inför måndagens match kollade vi läget med spelaren William Berglin.

Hur känns det att vara igång igen och hur tycker du själv att det gått för ditt lag under våren?
— Det känns väldigt bra och framförallt roligt att vara igång igen. Jag tycker vi startade säsongen lite halvslarvigt men att vi spelade upp oss ju längre säsongen gick, jag hoppas att vi kan fortsätta på det spåret.

Vad tar ni med er till omstarten efter sommaren och vad behöver ni förbättra?
— Vi tar med oss att vi kan plocka poäng mot alla lag i serien och att vi också kan stå upp mot topplagen. Det vi måste förbättra är att försöka kunna kontrollera matcher när vi har ledningen och att inte bjuda in lag tillbaka in i matchen.

Vad tycker du om dina egna insatser så här långt och vad har du för mål med höstsäsongen?
— Jag tycker själv att det har känts bra hittills för min egen del och hoppas kunna fortsätta utvecklas, även visa det på planen. Mitt mål inför höstsäsongen är att fortsätta försöka plocka så mycket matchtid som möjligt.

Nu väntar Täfteå. Hur ser du på motståndet och hur tror du att matchbilden kommer se ut?
— Jag tycker Täfteå är ett skickligt lag med en del spelare som har spelat i högre serier. Jag tror att det blir en jämn och spännande match med mycket fart, men att vi tillslut drar det längsta strået.

Vad kommer bli viktigt för att ta tre poäng?
— Att vi vågar spela vårat spel och visa hjärta på planen.

Hur tycker du träningsveckan varit och hur är känslan i truppen inför måndagens match?
— Träningsveckan har varit bra med en blandning av träning och träningsmatch mot IFK Maryland, även ett löptest. Känslan i truppen är väldigt bra och alla är hungriga efter sommaruppehållet.

Division 2 Norrland, Omgång 16
Täfteå IK – Umeå FC Akademi
Måndag 5 augusti kl. 19.00
Täfteborg