På söndagen drar P17 Allsvenskan nedflyttningsserie igång för Umeå FC Akademi:s del när laget tar emot FC Djursholm. Djursholm vann med 0-1 när lagen möttes i våras.
Vi kollade läget med målvaken Pontus Eriksson inför söndagens drabbning.

Hur känns det att vara igång igen och
hur skulle du själv summera vårsäsongen?
— Det känns jätte roligt att vara igång igen och hoppas att vi kan vinna fler matcher på hösten. Vi hade under våren givetvis velat ta mer poäng en vad vi gjorde. Det var många jämna matcher där vi inte lyckas vinna. Vi har spelat bra men behöver gör mer mål för att ta mer poäng.

Vad tar ni med er till omstarten efter sommaren och vad behöver ni förbättra?
— Vi tar med oss att det kommer bara vara jämna och tuffa matcher. Vi vet också att vi måste vara fokuserade och ge allt i 90 minuter i alla matcher för annars kommer det bli tufft att ta fler poäng än på våren. Det vi behöver förbättra på är att vara mer rejäl i eget straffområde och visa mer desperation i motståndarnas straffområde.

Vad tycker du om dina egna insatser så här långt och vad har du för mål med höstsäsongen?
— Jag är nöjd med mina insatser trots att jag varit småskadad under våren och därför inte kunnat träna ordentligt. Jag har som mål att vi ska ta match för match och sedan hamna i toppen av tabellen.

Nu väntar Djursholm. Hur ser du på motståndet och hur tror du att matchbilden kommer se ut?
— Senaste mötet mot Djursholm såg vi att de spelade taktiskt och de vet vad som krävs för att ta tre poäng. Jag tror att matchbilden kommer vara väldigt likt som förra matchen mot dem där vi styr spelet.

Vad kommer bli viktigt för att ta tre poäng?
— Det som kommer vara viktigt för att vi ska ta tre poäng är att vi ska tro på vår spelidé, ge allt i 90 minuter och jobba tillsammans hela laget som ett kollektiv.

Hur tycker du träningsveckan varit och hur är känslan i truppen inför helgens match?
— Träningsveckan har varit bra med mycket intensitet och vilja. Vi i truppen känner oss motiverade att börja säsongen med en vinst.

P17 Allsvenskan Norra Nedflyttningsserie
Umeå FC – FC Djursholm
Söndag 4 augusti kl. 11.45
Vildmannavallen IP