Under fredagen drog division 1 igång igen efter sommaruppehållet och för Umeå FC:s del väntar Vasalunds IF på bortaplan på söndagen. Umeå FC ligger tvåa med 34 poäng och har tre poäng upp till serieledarna Akropolis IF. Umeå FC vann med 2-1 mot Vasalund när lagen möttes i våras.
Läs Samuel Kroons tankar och funderingar inför söndagens match.

Hur känns det att vara igång igen och
hur skulle du själv summera vårsäsongen?
— Känns riktigt bra att vara igång efter uppehållet och det är framför allt kul att se alla i laget igen. Vi har en fin vårsäsong bakom oss men nu gäller det att se framåt mot hösten och de 14 seriematcher som återstår.

Vad tar ni med er till omstarten efter sommaren och vad behöver ni förbättra?
— Vi tar med oss att vi är ett starkt lag som är svåra att ta poäng ifrån. Tycker även att vi är skickliga på att spela ett varierat spel som gör oss svårlästa för motståndet. Ser inget specifikt som vi verkligen behöver jobba på men det gäller att vi fortsätter jobba på det vi gör bra så att de sakerna fortsätter att vara bra.

Vad tycker du om dina egna insatser under vårsäsongen?
— Det har känts rätt bra för egen del då jag trivs i laget och jag känner att mitt spel passar in väldigt bra i vårt sätt att spela och med de spelartyperna vi har i laget.

Du leder lagets interna skytteliga med sex mål. Hur skönt är det och vad har du för mål med höstsäsongen?
— Som offensiv spelare är en stor del i att hjälpa laget att göra poäng så det är såklart skönt att jag kunnat bidra med det under våren. Målsättningen inför hösten är att vinna varje match så att vi kommer dit vi vill komma.

Nu väntar Vasalund. Hur ser du på motståndet?
— Vasalund är ett skickligt lag med många individuellt duktiga spelare som vi måste hålla koll på. Framför allt deras målskytt Ekin Bulut.

Hur tror du att matchbilden kommer se ut och vad kommer bli viktigt för att ta tre poäng?
— Tror det kommer vara lite fram och tillbaka där det blir viktigt att vi håller ihop laget och är noggranna i alla delar av spelet för att kunna åka hem med tre nya poäng.

Du gjorde ditt första mål i UFC-tröjan mot just Vasalund i årets vårsäsong. Vad kommer du ihåg från den matchen?
— Förra matchen mot Vasalund låg vi under med 1-0 i paus men visade stark moral och vände på matchen. Det var en mycket bra match från vår sida kommer jag ihåg.

Hur tycker du träningsveckan varit och hur är känslan i truppen inför helgens match?
— Träningsveckan har varit bra med full spelartrupp på träningarna där alla är taggade för matchen på söndag!

Division 1 Norra, Omgång 17
Vasalunds IF – Umeå FC
Söndag 4 augusti kl: 17.00
Skytteholms IP