Umeå FC besegrade Bergsbyns SK i DM-åttondelsfinalen med 11-0 i söndags. På onsdagen spelar Umeå FC DM-kvartsfinal mot Umedalens IF.
Inför onsdagens drabbning kollade vi läget med spelaren Victor Kamf som gjorde tre mål mot Bergsbyn.

Vad säger du om matchen mot Bergsbyn?
— Jag tycker vi gör det vi ska göra. Vi underskattade inte dem och därför slutar matchen som den gjorde eftersom vi var fokuserade hela matchen.

Hur sammanfattar du vårsäsongen och vad tar ni med er?
— Vårsäsongen tycker jag har varit stark från vår sida. Vi ligger bra till i tabellen och varit stabila och hållit en jämn nivå. Det vi kan ta med oss är att vi vet att vi hör hemma där uppe och att fortsätta som vi gjort hela våren.

Laget ligger tvåa i division 1 efter 16 omgångar. Varför har det gått så bra för er?
— Vi har varit stabila bakåt och inte släppt till mycket mål. Vi har också en grupp med riktigt bra fotbollsspelare och vinnarskallar.

Vad tycker du om dina egna insatser i år och vad har du för mål med höstsäsongen?
— Tycker att jag har utvecklats mycket i år och matcherna med akademin (Umeå FC Akademi) har varit väldigt nyttiga där jag överlag är nöjd med de matcher jag gjort. Mitt personliga mål med höstsäsongen är att etablera mig mer i A-laget.

Nu väntar Umedalen på onsdag. Hur ser du på motståndet och vad blir nyckeln till ett bra resultat?
— Vet inte så mycket om Umedalen förutom att de är ett väldigt bra lag för att spela i division 4. Nyckeln till bra resultat är att vi gör det som vi ska göra och inte underskattar dem.

Känslan i truppen inför onsdagens match?
— Känslan är bra! Det känns som att alla är glada att vara tillbaka efter semestern.

DM-Kvartsfinal
Umedalens IF – Umeå FC
Onsdag 24 juli kl. 19.00
Umedalens IP