Vårsäsongen är knappt avslutad men Umeå FC rustar redan nu för hösten. Den 24-åriga amerikanen Jason Romero hämtas från ligakonkurrenten Nyköping BIS. Kontraktet är skrivet 1,5 år.
– Det känns fantastiskt att ansluta till Umeå FC. Jag har hört många lovord om klubben och det känns väldigt bra att vara en del av den, säger Romero.

I torsdags avslutade Umeå FC sin vårsäsong med seger mot Sollentuna (2-1). Det har gjort att man har satt sig i en bra sits till andra halvan av säsongen. Därför har man nu valt att både spetsa och bredda truppen med anfallaren Jason Romero från Nyköpings BIS.

Romero anslöt till Nyköping inför denna säsong och har stått för fem fullträffar i seriespelet plus två mål i svenska cupen mot Örebro SK respektive GAIS.
– Det har varit en intressant första del av säsongen med Nyköping. Det var skönt att komma in i spelet som spelas i den här ligan och jag är glad att jag lyckats göra några mål och assist. Tyvärr så skrapade vi inte ihop så mycket poäng som vi hoppats på.

Jason Romero. Foto: Peter Sonander för S-Bilder.se

Jason spelade matchen mot Umeå FC (3-0) och blev imponerad av både sina nya lagkamrater samt staden.
– Jag tänkte; wow vilken fin arena och vilken hemmapublik. Sen gillade jag verkligen lagets sätt att spela. Vi hade inte mycket till chans den matchen.

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare?
– Jag skulle säga att jag antingen är en ”nummer 9” (toppforward) eller ”nummer 10” (släpande anfallare). En offensiv spelare som älskar att göra både mål och assist.

Romero gick på college både på UCLA och University of Portland. Han representerade även USA:s ungdomslandslag upp till 18 års ålder innan han alltså anlände till Nyköping inför denna säsong.

Men nu byter han alltså både stad och klubbfärger och målet med hösten är glasklart.
– Jag har en målsättning; hjälpa laget att ta steget upp till Superettan!

Jason Romero har blivit tilldelad tröjnummer 9.

Danny Persson om Jason Romero:
– Jason är en rörlig och mångsidig offensiv kraft som främst spelat som nummer 10 eller 9:a tidigare, men vi tror att han kan passa i samtliga offensiva positioner hos oss. Hans arbetskapacitet och spets framåt kommer att hjälpa oss under denna spännande andra halva som kommer.
– Vi har haft bra koll på honom under våren och det var rätt läge och tajming för oss att addera en tjugonde utespelare till truppen inför en tuff höst där alla spelare kommer att behövas.