Umeå FC Akademi vann sin sista hemmamatch på vårsäsongen när laget tog en komfortabel 4-1-seger mot topplaget IFK Östersund på söndagen.

Den 14 april vann IFK Östersund hemma mot Umeå FC Akademi med 5-0 men under söndagen var det Umeå-lagets tur att jubla.

UFC Akademi hade en bra kontroll på matchen och i den 31:a spelminuten gav Hugo Westerberg hemmalaget ledningen och ett par minuter senare skickade han in 2-0.
Östersund skapade ett par heta lägen de sista 10 men utan att få någon utdelning och UFC Akademi gick till pausvila med en 2-0-ledning.
— Vi spelade ut dem i den första men vi tappade lite på slutet, säger tvåmålsskytten Hugo Westerberg.

UFC Akademi fortsatte att hota Östersund i den andra och 3-0-målet kom genom Yoel Embaye i den 57:e minuten och bara några minuter senare gjorde Yoel Embaye sitt andra mål för dagen när han tryckte in 4-0.
Gästerna fick dock med sig ett tröstmål till slut när Anton Rapp reducerade till 4-1.
— Vi rullar på i den andra, ingen snack om saken. Vi har en bra känsla i laget. Det är nog det som ligger bakom de senaste vinsterna mot stora lag, det är ju inte vilka lag som helst vi mötte, säger Westerberg som har gjort fem mål denna säsong.
— Det är jätteroligt, men mål är bara en bonus.

Segern innebär att UFC Akademi går förbi lokalkonkurrenten IFK Umeå och laget ligger nu på åttonde plats med 18 poäng.

I nästa omgång (den 4 juli) gästar UFC Akademi serieledarna IFK Luleå. Lagen möttes i premiären där slutresultatet blev 1-1 efter sent mål av UFC:s William Andersson-Junkka.
— Det är bara att kriga på, avslutar Hugo Westerberg.

Division 2 Norrland, Omgång 14
Umeå FC Akademi – IFK Östersund 4-1 (2-0)
Målen:
1-0 (31) Hugo Westerberg, 2-0 (33) Hugo Westerberg, 3-0 (57) Yoel Embaye, 4-0 (69) Yoel Embaye, 4-1 (77) Anton Rapp.
Varningar UFC Akademi: Hugo Westerberg, Albin Näslund, Emil Johansson.
IFK Östersund: Emil Jonasson