Umeå FC Akademi gästas av tabelltrean IFK Östersund på söndagen när laget
spelar sin sista hemmamatch innan sommaruppehållet. UFC Akademi förlorade senast mot serieledarna Friska Viljor FC med 3-2.
Läs Hugo Westerbergs tankar och funderingar inför söndagens match.

Vad säger du om matchen mot Friska Viljor?
— Jag tycker att hela laget gör en väl genomförd match i sin helhet. Vi skapar mycket offensivt och följde vår spelplan. Man skulle absolut kunna argumentera för att vi förtjänade ett bättre öde vad gäller poängförlusten, men jag tror vi lärde oss mycket som vi kan ta med oss inför matchen i helgen mot IFK Östersund.

Vad skulle ni gjort bättre?
— Även om vi gör en mycket bra match, trots att vi förlorar, så handlar det mycket om små detaljer. Deras lägen och mål uppstår oftast genom att vi slarvar och tappar fokus, snarare än att de är tekniskt överlägsna i sitt spel.

Det återstår två matcher innan uppehållet. Hur sammanfattar du vårsäsongen?
— Vi kommer in i denna säsong som nykomlingar i Division 2 Norra och ställs mot en väldigt tuff utmaning, både fysiskt och mot lag som känner till seniorfotbollen mycket bättre än oss. Tror att det är på ungefär tre år som UFC Akademi gått från ett lag i Division 4, till att efter vårsäsongen se ut att landa på en väldigt jämn mittenplacering i Division 2. För mig säger det kanske mycket om lagets utveckling. Vi inleder hela säsongen med att plocka en extremt viktig poäng mot ett IFK Luleå, som innan säsongen var tippade att plocka hem titeln i årets race. Vi tar nyligen tre rättvisa poäng mot ett lag (Skellefteå FF) som tidigare säsongen representerade ett lag i Division 1 Norra tillsammans med A-laget, och vi har plockat våra ytterligare poäng inte bara från lag som har det tufft i botten, utan även visat vad vi går för mot de mer etablerade lagen i serien.

Nu väntar Östersund. Vad vet ni om dem och hur tror du att matchbilden
kommer se ut?

— Vi vet att det är ett väldigt skickligt lag med mycket fart och som vi hade det väldigt tufft mot i vår tidigare drabbning på Jämtkraft Arena. Vi går in optimistiska och med en positiv känsla efter två bra matcher nu senast och hoppas att vi ska få ta revansch.

Vad blir nyckeln till tre pinnar?
— Jag tror den stora nyckeln inför helgens match kommer vara vår inställning. Vi vet att vi är ett grymt lag med mycket individuella skickligheter, som bevisligen kan plocka poäng mot vilket lag som helst i denna serie. Jag tycker vi haft en grymt positiv känsla inför varje match nu senaste tiden och den har vi även tagit med oss ut på planen. Det är viktigt att vi kan hålla fokus i hela 90 minuter.

Hur tycker du träningsveckan varit?
— Träningsveckan har varit bra tycker jag, med mycket spel och glada miner. Eftersom matchen denna vecka spelas på en söndag vilket vi vanligtvis inte brukar spela våra matcher på, så lyckas vi även trycka in en extra träning på lördagen dessutom. Det känns som vi kan optimera denna vecka otroligt bra med mycket taktiska såväl som tekniska övningar. Vi kommer väl förberedda.

Hur är känslan i truppen inför helgens match?
— Känslan är bra! Vi vill och kommer göra allt vi kan göra för att avsluta den här delen av säsongen på bästa möjliga sätt. För att göra det krävs det att lagsammanhållningen är på topp, det absolut att den är.

Division 2 Norrland, Omgång 14
Umeå FC Akademi – IFK Östersund
Söndag den 30 juni kl. 16.00
Nolia 1