Trots Seif Kadhims hattrick så räckte det inte. Umeå FC föll mot IFK Luleå och är därmed ute ur Svenska cupen.

Det bjöds på ett jättedrama på Skogsvallen i Svenska cupens första kvalomgång mellan hemmalaget IFK Luleå och Umeå FC. Allt började planenligt för Umeå FC när Seif Kadhim gav bortalaget ledningen efter 20 minuter. IFK Luleå kvitterade dock relativt snabbt där efter. Med två minuter kvar av den första halvleken smekte dock Kadhim in en frispark till en 2-1-ledning för Umeå FC.

Den andra halvleken var bara minuten gammal när Luleå kvitterade efter en hörna som gick direkt in i mål. När alla satt och väntade på en förlängning gjorde sedan Luleå 3-2 med fem minuter kvar av matchen. Men Umeå FC gav inte upp och i sista sparken letade sig Seif Kadhims skott sig in i nätmaskorna, hans tredje för kvällen.

Efter en resultatlös förlängning så väntade ett straffavgörande. Umeå FC missade tre av sex straffar vilket gjorde att Luleå tillslut gick segrande från detta drama.

Förlusten betyder att Umeå FC är ute ur Svenska cupen.

Svenska cupen, kvalomgång 1
IFK Luleå – Umeå FC 7-6 (efter straffar), 3-3 (1-2) (ordinarie tid)

Målen: 0-1 (18) Seif Kadhim, 1-1 (27) Sebastian Vigerbäck, 1-2 (43) Seif Kadhim, 2-2 (46) Arish Nouri, 3-2 (85) Max Wårell, 3-3 (90+2) Seif Kadhim.
Avgörande straff: Martin Oscarsson, IFK Luleå (7-6)