Umeå FC Akademi åkte på en tung förlust när laget gästade serieledarna Friska Viljor FC på torsdagen.

UFC Akademi började matchen piggast och tog ledningen efter tre minuters spel genom Albin Näslund som gjorde sitt tredje mål för säsongen.
— Vi sätter en hög och organiserad press som gör att deras mittback tappar bollen som Hugo Bergström snappar upp och kan spela fri mig som jag lägger in, säger Albin Näslund.

Efter målet tog Friska Viljor över och kvitterade till 1-1. Men UFC Akademi kom in i matchen igen och gjorde 2-1 i den 40:e minuten efter mål av Hugo Westerberg och gästerna gick till pausvila med en 2-1-ledning.
— En väldigt bra start där vi tar tag i taktpinnen direkt och sätter en hög press vilket resulterar till ett mål. Vi hittar bra kombinationer och skapar bra lägen.

I den andra fortsatte båda lagen att trycka på men det var hemmalaget som tog vara på chanserna och de lyckades både kvittera och vända matchen till 3-2 vilket också blev slutresultatet.
— Vi blir för passiva på vår planhalva och de är starkare en mot en. De sätter även en hög press som vi inte riktigt kan kontrollera i våra uppspel, säger Näslund och fortsätter:
— Jag tycker vi gör överlag en väldigt bra match vilket vi också får ett kvitto på när ledarstaben i Friska Viljor berömmer oss efter matchen. Jag brukar inte så ofta spela central forward, men jag tycker jag gör en godkänd insats ändå.

UFC Akademi spelar sin sista hemmamatch innan sommaruppehållet när topplaget IFK Östersund kommer på besök den 30 juni.
— Ett bra lag som vi mötte tidigt på vårsäsongen. De vann och vi är revanschsugna.

Division 2 Norrland, Omgång 13
Friska Viljor FC – Umeå FC Akademi 3-2 (1-2)
Målen:
0-1 (3) Albin Näslund 1-1 (38) Rasmus Bergström, 1-2 (40) Hugo Westerberg, 2-2 (55) Araya Zerai, 3-2 (76) Herman Johansson.
Varningar Friska Viljor FC: Linus Nordin, Niclas Håkansson.
UFC Akademi: Albin Näslund, Hugo Westerberg.