Under vecka 25 har Umeå FC tillsammans med Umeå Energi och Rikshem genomfört den nionde upplagan av Sommarakademin. Totalt deltog ca 120 grabbar i åldrarna 14 till nio år.

Under veckan, måndag till torsdag, var det full fart på Umeå Energi Arena, Nolia 1 och Nolia 2. För nionde året i rad arrangerade Umeå FC sin Sommarakademi i samarbete med Umeå Energi och Rikshem.
– Sommarakademin är ett årligt inslag i vår verksamhet numera. Det är fantastiskt kul att se så många fotbollssugna killar här, säger Sommarakademi-ansvarige Markus Wikström.

Träningarna leddes av ledare och spelare från Umeå FC och UFC Akademi och var upplagda efter Svenska fotbollsförbundets spelarutbildningsplan.

För andra året i rad så besökte organisationen Locker Room-Talk Sommarakademin. Ett inslag som både är populärt men framförallt viktigt.
– Jätteviktigt skulle jag säga. Sommarakademin träffar deras målgrupp till 100% och vi har ett ansvar att utbilda unga killar i frågor som Locker Room-Talk rör dvs jämställdhet och schyssta attityder mot snacket i omklädningsrummet i ett förebyggande syfte, säger Wikström och fortsätter:
– De var med ifjol också, men vi tror att det är viktigt att det inte blir någon engångsföreteelse utan förhoppningsvis kan det bli ett återkommande inslag under Sommarakademin då frågorna är så pass viktiga så att de tåls att repeteras.

– Vi hoppas att alla killar har haft fyra roliga utvecklande dagar tillsammans med oss och sina kompisar, avslutar Wikström.

Läs mer om Locker Room-talk här!