Umeå FC Akademi vann senast mot topplaget Skellefteå FF med 2-0 och på torsdagen gästar laget serieledarna Friska Viljor FC.
Inför torsdagens drabbning tog vi ett snack med Emil Johansson.

Vad säger du om matchen mot Skellefteå och vad tar ni med er?
— Jag tycker att alla gör en jättebra insats både defensivt och offensivt. Jag tycker vi ska ta med oss aggressiviteten vi hade i den matchen samt de tålamod vi visade.

Vad tycker du om dina prestationer så här långt och vad kan man förvänta sig av dig i år?
— Mina egna prestationer har varit helt okej men det finns mycket kvar att visa. Det man kan förvänta sig av mig är att jag alltid kommer ge 100% oavsett vad.

Nu väntar Friska Viljor. Vad säger du om dem och vad blir nyckeln till ett bra resultat?
— Friska Viljor är ett väldigt bra lag som leder tabellen så det kommer bli en tuff men framförallt kul match. Vi kommer inte lägga allt för stort fokus på dem utan vi fokuserar på att fortsätta med de saker som funkat bra hittills, samtidigt som vi självklart jobbar med saker som inte funkat lika bra. Det är även nyckeln i den här matchen, att vi fokuserar på vårt spel och gör det vi ska göra utan att lägga allt för stort fokus på vilka vi än möter.

Hur är känslan i truppen inför torsdagens match?
— Känslan är otroligt bra. Alla är såklart väldigt positiva nu efter lördagens prestation och vi vill bygga vidare på det.

Division 2 Norrland, Omgång 13
Friska Viljor FC – Umeå FC Akademi
Torsdag den 20 juni kl. 19.00
Skyttis IP