Umeå FC tog sin tionde seger i norrettan när Bodens BK FF kom på besök på fredagen där matchen slutade 2-0 till hemmalaget. I och med segern är UFC ny serieledare.
– Jag har blivit någon slags av måltjuv nu, säger en av målskyttarna Anton Eriksson som gjorde sitt femte mål för säsongen.

Umeå FC tryckte på i den första halvleken och hade ett stort bollinnehav. Laget skapade bra lägen men hade svårt att komma till avslut och de första 45 minuterna slutade 0-0.

I den andra halvleken fortsatte UFC att pressa på och tog ledningen genom lagets bäste målskytt Samuel Kroon i den 60:e minuten. Samuel har nu gjort sex mål i UFC-tröjan.
– Vi kändes lite stressade i den första och vi spelade inte lika enkelt som vi brukar göra. Vi sa att vi skulle tagga ner lite och inte känna någon stress och att mål skulle komma, säger Anton Eriksson om paussnacket.

Umeå-laget tryckte på mer och mer och satte spiken i kistan efter mål av talangen Anton Eriksson när han gjorde 2-0. Det var Erikssons femte mål för säsongen.
– Jag har blivit någon slags av måltjuv nu, säger Eriksson och skrattar.

Segern innebär att Umeå FC går upp i en tillfällig serieledning. Akropolis kan dock ta tillbaka serieledningen vid en seger mot Vasalunds IF på söndag.
– Det är bara att fortsätta med det vi har gjort och vi ska fortsätta spela vårt spel. Vi har en bred trupp med många bra spelare. Vi vet att vi har varandra och vi är som en stor familj.

Anton var nöjd med sin och lagets prestation och han hoppas kunna göra ännu fler mål denna säsong.
– Vi säger väl tio mål, säger han och skrattar.

Härnäst väntar Sollentuna FF på bortaplan.
– Jag har inte sett dem i år men de brukar spela en rolig fotboll.

Division 1 Norra, Omgång 13
Umeå FC – Bodens BK FF 2-0 (0-0)

Målen: 1-0 (60) Samuel Kroon (Seif Kadhim), 2-0 (63) Anton Eriksson (Seif Kadhim)
Publik: 847
Så spelade Umeå FC:
Viktor Frodig
Nicklas Raaholt, Omar El Baad, Aurelien Norest, Jens Stigedahl
Anton Eriksson, Emmanuel Yeboah
Samuel Kroon, Deniz Yaldir (ut 89), Seif Kadhim (ut 80)
Mikael Wikström (ut 79).
Ersättare: Rasmus Aspholm, Emil Johansson (in 89), Albin Bäckström, Max Wolf-Watz, Yoel Embaye (in 80), Victor Kamf (in 79).