Umeå FC vann komfortabel mot Skellefteå FF på lördagen där slutsiffrorna blev 2-0. Victor Kamf stod för båda målen.

Umeå FC Akademi tog säsongens fjärde seger när man besegrade topplaget Skellefteå som förlorade sin andra match för säsongen.
Det var en jämn första halvlek och det var UFC Akademi som lyckades ta ledningen efter ett fint mål av Victor Kamf som skickade in 1-0 vilket också blev pausresultat.

I den andra skapade Skellefteå heta lägen men hemmalaget försvarade sig bra och i den 66:e minuten gjorde UFC:s Victor Kamf sitt andra mål för dagen och matchen slutade 2-0.

Tränaren Henrik Andersson om matchen:
— Överlag en stark prestation från oss mot en storfavorit. Två lag som strävar efter att kontrollera en matchbild och försöker spela sig igenom lagdelar. Där tycker jag vi är laget som lyckas bäst de första 45, där de fram mot slutet av halvleken istället blev mer direkta. Det är ett spel vi haft problem i perioder med tidigare men idag hanterar vi det på ett mycket bra sätt. Vi skapar en del chanser och släpper till få bakåt. Vi lyckas också bra i presspelet. Målet är individuell briljans från Victor (Kamf).

— I andra är matchbilden något förändrad där vi tar hem pressen något och tillåter dem att föra mer. Vi ligger rätt i försvarsspelet och hotar i omställningarna, samtidigt som vi inte alls är framgångsrika i vår egen speluppbyggnad. De skapar några bra chanser som en följd av det, varpå Racke kliver fram och står för fina räddningar. Efter 2-0 avtar anstormningen något och vi rider ut stormen ganska komfortabelt.

— Vi kommer arbeta vidare på vår förmåga att hantera att sättas under press och att genom det lyckas vara spelförande i 90 minuter.

I hemmalaget får William Boström Rydfjäll beröm för en stark insats.
— Han gör i mitt tycke sin bästa match i UFC-tröjan sedan jag och Edvin (Erfanian) tog över. Han behövde kliva fram idag och gjorde det. Täckte stora ytor, styrde laget och dessutom en jätte duellspelet.

I nästa omgång (den 20 juni) väntar serieledarna Friska Viljor FC på bortaplan.
— Serieledare. Jag vet inte så mycket mer. Det arbetet startar imorgon. Ikväll njuter vi.

Division 2 Norrland, Omgång 12
Umeå FC Akademi – Skellefteå FF
Målen:
1-0 (12) Victor Kamf, 2-0 (66) Victor Kamf.
Varningar UFC Akademi: —
Skellefteå:
Jonathan Käller