Umeå FC tog en komfortabel 3-1-seger mot IF Sylvia på söndagen. Segern innebär sjunde vinsten på de senaste åtta omgångarna.
— Vi är extremt jobbiga att möta, säger en av målskyttarna Samuel Kroon.

Umeå FC hade bra kontroll på matchen och spelade stabilt framför allt i den första halvleken där Umeå-laget ägde mycket boll och skapade heta chanser och kunde ha gjort minst tre mål innan pausvilan. Sylvia hade svårt att skapa någonting i de första 45 minuterna och fick se Umeå FC gå till pausvila med en 1-0-ledning efter mål av Emmanuel Yeboah.

Umeå FC fortsatte att vara jobbiga för hemmalaget i den andra halvleken. Bortalagets Isaac Boye utökade ledningen till 0-2 efter ett fint anfall. Det var Isaacs femte mål i UFC-tröjan.

Men efter målet växte Sylvia in i matchen och reducerade till 2-1. Hemmalaget skapade några lägen men UFC stod för en bra försvarsinsats och i den 72:a minuten avgjordes matchen helt efter mål av UFC:s Samuel Kroon (hans femte mål denna säsong).
— Efter deras 2-1-mål så blandas mycket psykologi in. När man släpper in en reducering får alltid motståndarna energi samtidigt som vi blir lite ängsliga. Därför skönt att få göra 3-1 med ca 20 minuter kvar, säger Samuel Kroon och fortsätter:
— En bra match sammanfattningsvis där vi kontrollerar matchen på vårt sätt. De får hålla i bollen men vår matchplan var att straffa dem vid misstag vilket vi utförde perfekt.

Samuel Kroon har tillsammans med Isaac Boye gjort flest mål i UFC denna säsong. Kroon var nöjd med sin prestation efter matchen.
— Jag spelade helt okej där jag kombinerade mig fram på högerkanten med Nicklas (Raaholt) och andra involverade spelare i vanlig ordning. Kanske inte min bästa match men stabilt helt klart, säger han och fortsätter:
— Skönt såklart att få göra lite mål nu direkt i början på serien men huvudsaken är att vi tar tre poäng i varje match och jag vill ännu en gång lyfta fram laget och den insats vi gör tillsammans idag.

Inget lag i norrettan har vunnit fler matcher än Umeå FC denna säsong. Nio segrar har laget så här långt.
— Som jag alltid sagt så är vi extremt jobbiga att möta och tunga som lag att hantera för motståndarna, samtidigt som vi alltid har en bra matchplan som alla utför. Vi ska bara ta en match i taget och ge 100% i varje match precis som vi gjort hittills.

I nästa omgång (den 14 juni) väntar Bodens BK FF på hemmaplan.
— Boden har höjt sig rejält på slutet och kommer från en vinst borta mot Karlstad BK och ett kryss idag (söndag) mot Vasalund hemma. Det blir ett tufft ”derby” där vi hoppas på ett bra stöd på läktarna för att kunna bärga tre nya fräscha poäng.

Umeå FC ligger kvar på en andra plats med endast en poäng upp till serieledande Akropolis IF och fem poäng ner till tabelltrean Carlstad United BK som vann borta mot Sandvikens IF med 1-2 under söndagen.

Stefan Lindmark, som utgick under pausen, fick efter matchen föras till sjukhus pga av en smäll på benet under den första halvleken.

Division 1 Norra, Omgång 12
IF Sylvia – Umeå FC 1-3 (0-1)
Målen:
0-1 (20) Emmanuel Yeboah (Nicklas Raaholt), 0-2 (49) Isaac Boye (Mikael Wikström), 1-2 (53) Niklas Söderberg, 1-3 (72) Samuel Kroon (Nicklas Raaholt).
Varningar Sylvia: Jakob Lindahl Umeå FC:
Så spelade Umeå FC:
Viktor Frodig
Nicklas Raaholt, Omar El Baad, Aurelien Norest, Jens Stigedahl
Stefan Lindmark (ut 46), Emmanuel Yeboah
Samuel Kroon (ut 86), Mikael Wikström (ut 66), Deniz Yaldir
Isaac Boye.
Ersättare: Rasmus Aspholm, Adel Ziarat, Seif Kadhim (in 66), Emil Johansson (in 46), Yoel Embaye (in 86), Victor Kamf.