Umeå FC Akademi kommer från en 4-2-förlust mot lokalrivalen IFK Umeå.
Laget har två raka förluster och gästar IFK Timrå på lördagen. Läs Albin Bäckströms tankar inför lördagens drabbning.

Vad säger du om matchen mot IFK Umeå och vad skulle ni gjort annorlunda?
— Jag tycker vi gör en bra match mot IFK Umeå. Vi inleder matchen med mycket energi och kontrollerar i princip hela första halvlek. Vi visar prov på att vi är ett spelmässigt skickligt lag med ett högt bolltempo och att vi även är duktiga på att värdera situationer med smarta beslut. Andra halvlek kontrollerar vi även den i stora delar men i de sista 20 minuterna blir spelet ganska turbulent. Vi släpper därefter in billiga mål vilket kostar oss matchen.

Vad säger du om dina insatser hittills och vad vill du bli bättre på?
— I sin helhet är jag nöjd med mina insatser nu i början av säsongen. Jag tycker att jag har presterat på en väl godkänd nivå i majoriteten av de matcher vi spelat. Finns dock ett fåtal matcher där jag är mindre nöjd med min insats men så är det i fotboll.

Nu väntar Timrå. Hur ser du på motståndet och hur tror du att matchbilden kommer se ut?
— Jag ska vara ärlig och säga att jag inte vet så mycket om Timrå. Det jag vet är att alla lag i den här serien är bra och om vi inte gör en bra prestation kommer vi bli straffade.

Vad blir nyckeln till tre pinnar?
— Vi ska koncentrera oss på vårt spel. Både Edvin (Erfanian) och Henrik (Andersson) är duktiga på att tydligt förklara vad det är vi vill göra och vad som förväntas av oss spelare.

Hur är känslan i truppen inför helgens match?
— Känslan är bra. Som vanligt är alla taggade på att göra en bra prestation och vinna matchen.

Division 2 Norrland, Omgång 11
IFK Timrå – Umeå FC Akademi
Lördag 8 juni kl. 16.00
Timrå IP