Umeå FC Akademi förlorade sin sjunde match i P17 Allsvenskan när Skiljebo SK kom på besök på lördagen. Slutsiffrorna blev 0-3.

UFC Akademi började matchen piggast och hotade gästerna direkt. Hemmalaget dominerade i den första halvleken men hade svårt att komma till avslut.
I den 39:e spelminuten kom kallduschen när Skiljebo:s Beriar Rahmani tryckte in 1-0 vilket också blev pausresultat.
— Det kändes som att det är vår match, sen gör de 1-0 som jag tycker är orättvist. Sån är fotbollen, säger tränaren Mathias Johansson och fortsätter:
— Det som vi pratade om i paus var att vi inte skulle drabbas av paniken eller forcera på något sätt utan att vi skulle fortsätta spela vårt spel.

Och det gjorde killarna och UFC Akademi fortsatte att vara det bättre laget i den andra halvleken och var närmare 1-1 än Skiljebo 0-2. Men UFC kunde inte ta vara på chanserna och det straffade hemmalaget.
Skiljebo fick en frispark med sig och Pontus Eriksson stod för en fantastisk fin räddning men bortalaget lyckades göra 0-2 på en retur vilket gjorde tränaren irriterad.
— De är tre spelare som går på den returen och vi bara står och tittar.

Umeå-laget försökte dock svara tillbaka men utan att få någon utdelning och Skiljebo satte spiken i kistan när Oscar Pihlqvist gjorde 3-0.

Tränaren var både besviken och irriterad efter matchen.
— Vi måste hela tiden vara vakna och vilja någonting. Vi har ett gäng duktiga spelare men vi har inte den här vinnarmentaliteten. Vi är bedrövliga i båda boxarna.

Nu återstår två matcher av vårsäsongen.
— Hoppas att vi kan avsluta den här första halva på ett bra sätt, avslutar Mathias Johansson som berömmer Pontus Eriksson, David Ekman och Oscar Strangert för en bra insats.

I nästa omgång (16 juni) väntar Vasalunds IF på hemmaplan.

P17 Allsvenskan Norra
Umeå FC Akademi – Skiljebo SK 0-3 (0-1)
Målen:
0-1 (39) Beriar Rahmani, 0-2 (66) Philip Sund, 0-3 (90) Oscar Pihlqvist.
Varningar UFC Akademi: Victor Öberg, Isak Pudas, Hugo Enfors Skiljebo SK: Kevin Rahimi, Elias Jirlind.