Umeå FC Akademi kommer från ett kryss mot Älvsjö AIK FF där matchen slutade 2-2. Laget jagar sin tredje seger i P17 Allsvenskan när Skiljebo SK kommer på besök på lördagen.
Inför lördagens match kollade vi läget med spelaren Johannes Layton.

Vad säger du om matchen mot Älvsjö och vad skulle ni gjort annorlunda?
— Jag tycker att vi börjar matchen väldigt starkt och äger mycket boll. Vi har matchen fram till vårt 1-0-mål i 30:e minuten. Efter det så tar Älvsjö över lite och vi vill mest spela av halvleken. Vi får in 2-0 och sen känns det som att vi spelar för mycket på resultatet och blir för passiva vilket leder till två mål bakåt.

Vad tycker du om dina insatser hittills och vad vill du bli bättre på?
— Jag tycker att det har gått bra överlag. Jag har både spelat innermittfältare och wingback och tycker att det funkat bra på båda positionerna. Det jag behöver utveckla är nog mitt försvarsspel, det är viktigt både som mittfältare och wingback så det är något jag tränar extra mycket på just nu.

Nu väntar Skiljebo. Hur ser du på motståndet och vad blir nyckeln till tre poäng?
— Skiljebo ligger efter oss i serien och det är något jag tycker vi ska ha i bakhuvudet. Det är en match vi ska vinna.
Vi måste komma väl förberedda och laddade vilket jag vet att vi kommer att göra eftersom tre poäng är ett måste om vi ska ta oss till slutspelsserien.

Hur tycker du träningsveckan varit?
— Veckan har varit bra, vi har haft bra intensitet och övat på våra svaga punkter. Synd bara att vi gick miste om våran onsdags träning.

Hur är känslan i truppen inför helgens match?
— Känslan är bra, alla är laddade och extremt revanschsugna efter att vi inte tagit tre poäng förra helgen. Alla vet att det är tre poäng som behövs och utgår ifrån det.

P17 Allsvenskan Norra
Umeå FC Akademi – Skiljebo SK
Lördag 1 juni kl. 12.30
Umeå Energi Arena