Umeå FC jagar sin åttonde seger i division 1 när Gefle IF FF kommer på besök på söndagen. UFC hade fem raka segrar i ryggen inför matchen mot Karlslunds IF där man föll med 2-1 i torsdags.
Läs Magnus Henryssons tankar och funderingar inför söndagens match.

Vad säger du om matchen mot Karlslund och vad skulle ni gjort annorlunda?
— En jämn match där Karlslund står som segrare när slutsignalen går. Det enda annorlunda så här direkt efter match är väl att vi i skulle ha gjort ett 2-0-mål i första halvlek då vi hade en rejäl medvind.
— Vi ska lämna Karlslunds match bakom oss och försöka hitta tillbaka till det spel vi har presterat under en period.

Vad tycker du om lagets insatser hittills och vad måste ni bli bättre på?
— Som sagt så tycker jag att vi har haft ett vägvinnande spel och jobbat stenhårt både i offensiva och i defensiva löpningar. Det enda som jag egentligen önskar är att vi blir lite effektivare framför mål för chanser har skapats.

Nu väntar Gefle. Vad vet ni om dem och hur tror du att matchbilden kommer se ut?
— Jag vet inte så mycket förutom att jag har sett några matcher där resultaten varit blandade. De har vunnit två raka matcher så det blir en tuff och säkerligen en jämn match.

Vad blir nyckeln till tre poäng?
— Minimera egna misstag och vara noggranna i både offensiv som defensiv box.

Hur är känslan i truppen inför söndagens match?
— Vi åkte nattåg från Örebro och jag upplever känslan som god trots förlust. Vi var överens om att det är trots allt skönt att det är match ganska omgående.

Hur ser skadeläget ut i truppen?

— Bra. Andrew Jean-Baptiste är bortrest på grund av landslagsläger och Max Wolf-Watz har känningar i baksidan. I övrigt så alla friska.

Division 1 Norra, Omgång 11
Umeå FC – Gefle IF FF
Söndag 2 juni kl. 17.30
Umeå Energi Arena