Serieledarna Umeå FC gästar Karlslunds IF på torsdagen där man går för den sjätte raka segern. UFC vann senast med övertygande 3-0 mot Nyköpings BIS.
Inför torsdagens batalj kollade vi läget med spelaren Samuel Kroon.

Vad säger du om matchen mot Nyköping och vad tar ni med er?
– En väl utförd match mot Nyköping där vi framför allt i första halvlek spelar riktigt bra och förtjänar att leda matchen reda då. Vi tar med oss att vi kan ha tålamod och lita på att vårt spel till slut ger utdelning.

I söndags mötte du ditt gamla lag. Hur kändes det att spela mot dina gamla kamrater?
– Det var kul att möta mitt gamla lag samtidigt som jag försökte se det som en vanlig match. Jag snackade en del med grabbarna i Nyköping innan och efter matchen och jag blev glad av att träffa dem.

Du och Isaac Boye har gjort flest mål i laget (4 mål) denna säsong. Vad säger du om dina prestationer hittills och vad vill du bli bättre på?
– Det känns som att både jag och laget kommer in i det mer och mer och vi börjar verkligen lära känna varandra på planen vilket syns på det spel vi visar upp just nu. Vi ska försöka göra allt för att fortsätta utvecklas och få med oss bra resultat.

Laget har fem raka segrar och leder serien. Vad är det som ni gör för bra och vad kommer bli viktigt för att fortsätta vinna?
– Vi jobbar riktigt bra som lag och som sagt så hittar vi varandra och förstår hur alla tänker på planen mer och mer. Det ska vi fortsätta med för att kunna nå resultat fortsättningsvis.

Nu väntar Karlslund. Vad vet ni om dem och hur tror du att matchbilden kommer se ut?
– Karlslund är ett ambitiöst lag som verkar starkare i år än någonsin. Jag tror att det blir en jämn och tuff bortamatch som vi dock ska försöka styra från start genom vårt eget spel.

Vad blir nyckeln till tre pinnar?
– Nyckeln blir att vara extremt noggranna och inte ge bort någonting och lita på att vårt spel kommer att ge utdelning under matchens gång.

Hur är känslan i truppen inför torsdagens match?
– Känslan i truppen är så bra som den kan vara. Det är mycket glada miner och förhoppningsvis kan vi vara lika glada efter matchen mot Karlslund.

Division 1 Norra, Omgång 10
Karlslunds IF HFK – Umeå FC
Torsdag 30 maj kl. 17.00
Karlslund Arena