Umeå FC Akademi kryssade borta mot Älvsjö AIK FF på lördagen där Umeå-laget tappade ett 0-2-övertag och fick se hemmalaget kvittera i den andra halvleken.
– Det känns surt, säger UFC Akademi-tränaren Mathias Johansson.

Umeå FC Akademi åkte till Stockholm på lördagsmorgon och trots en lång resa var det bortalaget som började matchen piggast och dominerade såväl bollinnehav som spel. UFC hotade Älvsjö mer och mer och var det bättre laget tills 30:e minuten där man lyckades ta ledningen genom Johannes Layton efter ett fint skott utanför straffområdet. Men bortalaget blev mer avvaktande de sista 15 och Älvsjö kunde ta över matchen och skapa bra lägen men utan att lyckas förvalta dem och den första halvleken slutade 0-1.
– Vi är aggressiva i presspelet och äger mycket boll, säger Mathias Johansson.

I den andra halvleken utökade UFC ledningen till 0-2 på en offensiv frispark som Hugo Enfors tog hand om och gjorde inget misstag.
– En jättefin frispark, säger Mathias.

Älvsjö gav inte upp och kunde både reducera och kvittera matchen och pressade på.
Men UFC Akademi kom in i matchen igen och skapade heta lägen i slutminuterna och får två ribbskott som studsar i ribban och ner.

Matchen slutade alltså 2-2 och tränaren Mathias Johansson säger att det känns surt att tappa en 0-2-ledning och han menar att laget förtjänade ta hem tre poäng.
– Absolut, det tycker jag. Det är små marginaler, säger tränaren som fick se spelaren Mattias Nilsson göra comeback efter han varit borta ett tag på grund av skador och sjukdomar och spelaren får beröm.
– Kul att han var tillbaka på planen igen, säger Mathias som berömmer hela laget för en bra laginsats.
– Killarna gör det fantastisk bra.

Den 1 juni gästas UFC Akademi av Skiljebo SK.
– Det är en match där vi kan vinna tre poäng om vi gör jobbet.

P17 Allsvenskan Norra
Älvsjö AIK FF – Umeå FC Akademi 2-2 (0-2)
Målen UFC Akademi:
0-1 Johannes Layton, 0-2 Hugo Enfors.