Umeå FC Akademi spelar ännu en bortamatch i helgen då nästjumbon Älvsjö AIK FF står för motståndet. Vi kollade läget med Hugo Enfors inför denna match.

Hur tycker du det har gått under Stockholmturnén och vad tar ni med er?
– Jag tycker att vi ska vara nöjda med helgen i helhet. Vi startar resan på lördagsmorgon med en lång bussresa till Stockholm för match mot IK Frej Täby och vi lyckades även vinna den matchen med 1-4. Vilket vi självklar är väldigt nöjda med. Det är inte jättebra förutsättningar att sitta på en buss i ca nio timmar innan match. Vi snackade innan matchen om att vi skulle kriga för varandra och inte bara ställa ut skorna som vi kände att vi gjorde mot Sirius. Sedan fick vi höra av våra tränare att de hade en stor forward som de slagit upp mycket långa bollar på tidigare matcher och det gjorde de även mot oss. Vi löste långa bollarna på ett grymt sätt och vårt offensiva spel var riktigt bra, tycker jag.
– Matchen mot Brommapojkarna visste vi skulle bli tuff. Vi var överens om att vi inte hade någonting att förlora. Vi hade IK Frej Täby matchen i benen men jag tycker att vi kom ut och bjöd upp till dans. Vi krigade för varandra och bestämde oss innan matchen för att falla hem mer i vårt presspel. Vilket jag tycker vi lyckades rätt bra med. Brommapojkarna blev mer lite osäkra när vi backade hem och började slå längre bollar ut på kanterna. Tyvärr fick de in tre mål efter varandra men vi stod upp bra tills 20:e minuten då de gjorde sitt första mål.
– Jag tror vi alla var nöjda att få med oss tre pinnar hem till Umeå och alla var överens om att det var en lyckad helg.

Vad säger du om lagets prestationer så långt och vad måste ni bli bättre på?
– Jag tycker att vi har slarvat lite för mycket i vårt försvarsspel framför vårt eget mål och haft problem med att vi spelar fast oss i speluppbyggnaden. Sedan har vi inte gjort så mycket mål som jag tycker vi borde gjort. Gör man inga mål vinner man inga fotbollsmatcher.

Vad tycker du om dina insatser hittills och vad kan man förvänta sig av dig i år?
– Jag kom ju till Umeå i slutet på förra säsongen från Östersund och hade redan då problem med min höft så jag missade tyvärr hela försäsongen och de tre första matcherna i serien på grund av en höftskada. Men när jag väl kommit tillbaka så tycker jag att det gått rätt bra. Jag är extra nöjd med min egna insats mot IFK Lidingö.
– Men vad man kan förvänta sig av mig är väl ett varierat spel med både inlägg och instick från min vänsterfot och mycket snack. Jag tycker att jag är bra på att styra laget och snacka mycket. Sedan hoppas jag kunna göra lite poäng i de sista matcherna nu.

Nu väntar Älvsjö. Vad vet ni om dem och vad kommer bli viktigt för att ta tre poäng?
– Jag vet inte så jättemycket om dem men jag har hört att de ligger efter oss i tabellen och att de har en spelare i toppen av skytteligan. Jag kollar inte tabellen så mycket så har ingen koll på hur många vinster eller så de har. Jag försöker bara fokusera på sådant jag kan påverka och sedan får vi se hur tabellen slutar när serien är slut.
– Men jag tycker att vi ska ha samma inställning som vi hade mot IK Frej Täby. Vi ska kriga för varandra och sedan tror jag resten kommer av sig själv. Vi vet vad vi kan och vi vet vad vi är bra på. Självklart går vi för tre poäng

Hur tycker du träningsveckan varit och hur är känslan i truppen inför lördagens match?
– Helt okej träningsvecka. Vi har jobbat med småsaker som vi vill förbättra för att vinna fler matcher. Vi spelade mot division 2 laget i onsdags och då tycker jag vi gjorde en väldigt bra insats mot dem och lyckades vinna med 1-0 vilket alltid är skönt, så känslan är väl bra i truppen. Vi har haft lite problem med sjukdomar och skadekänningar men jag tror inte det ska vara någon fara inför helgens match.

P17 Allsvenskan Norra
Älvsjö AIK FF – Umeå FC Akademi
Lördag 25 maj kl. 16.00
Älvsjö IP 1