Umeå FC Akademi är tillbaka på vinnarspåret efter 0-2-segern mot Kramfors-Alliansen på bortaplan på fredagskvällen.
– Vi är det bättre laget, säger tränaren Edvin Erfanian.

Umeå FC Akademi inledde matchen bäst och var för jobbiga för hemmalaget i den första halvleken där man efter en kvart kunde ta ledningen genom talangen Victor kamf. Umeå-laget kunde ha gjort fler mål i den första då man dominerade både bollinehavsmässigt och målchansmässigt. Men den första halvleken slutade 0-1.
– Vi styr spelet på det sätt vi vill och vi kontrollerar matchen ganska bra, säger Edvin Erfanian.

I den andra halvleken utökade UFC Akademi ledningen till 0-2 i den 49:e minuten. Gästerna fortsatte att trycka på och var närmare 0-3 än Kramfors 1-2. Men Kramfors-Alliansen växte in i matchen med 20 minuter kvar att spela och pressade på men UFC Akademi höll undan och vann matchen med 0-2. Segern innebär lagets tredje seger i division 2.
– Ganska bra laginsats. Vi är det bättre laget i 70 minuter, vi styr matchen ganska bra och skapar målchanser. De sista 20 tappade vi lite och de var lite rakare i sitt spel, vi försvarade vår ledning istället för att spela vårt spel, säger Edvin som vet vad kommer bli viktigt för att fortsätta vinna.
– Fortsätta arbeta hårt och förbereda oss så bra som möjligt. Utveckla varje spelare varje vecka.

I nästa omgång (den 29 maj) tar UFC Akademi emot topplaget Piteå IF FF.

Division 2 Norrland, Omgång 8
Kramfors-Alliansen – Umeå FC Akademi 0-2 (0-1)
Målen:
0-1 (15) Victor Kamf, 0-2 (49) Joel Karlsson
Varningar Kramfors-Alliansen: Abraham Habte Eyes, Samuel Nordenfors Juto, Marcus Jössund.
UFC Akademi: Albin Bäckström.