På fredagen gästar Umeå FC Akademi tabelljumbon Kramfors-Alliansen. UFC Akademi kommer från en 0-3-förlust mot serieledarna Ytterhogdals IK.
Inför fredagens batalj kollade vi läget med spelaren Viktor Björk.

Vad säger du om matchen mot Ytterhogdal och vad skulle ni gjort annorlunda?
– Jag tycker att vi gör en godkänd match mot Ytterhogdal som var väldigt bra. Vi står upp bra mot dem i första halvlek och visar under perioder att vi kan spela jämnbördigt mot ett av seriens bästa lag. Vi spelade med en hög press hela matchen vilket vi fick sota lite för mot slutet då vi inte riktigt orkade. Anser att vi borde ha spelat med ett lägre försvarsspel i andra vilket jag tror hade gynnat oss.

Vad tycker du om dina insatser hittills och vad vill du bli bättre på?
– Som helhet är jag nöjd med min inledning av säsongen. Några matcher har gått väldigt bra och några lite sämre. Vill bli bättre på att ta offensiva löpningar och på så sätt bli mer delaktig i vårt offensiva spel.

Nu väntar kramfors-Alliansen. Hur ser du på motståndet och vad blir nyckeln till ett bra resultat?
– Jag har dålig koll på hur Kramfors spelar men går vi in med fullt fokus och spelar vårt spel så kommer det gå bra.

Hur tycker du träningsveckan varit?
– Har varit en ganska intensiv vecka och vi körde på redan i måndags tack vare lördagsmatch senast. Vi spelade internmatch mot U17 i onsdags och övade in en ny formation som blir spännande att testa mot Kramfors!

Hur är känslan i truppen inför fredagens match?
– Som vanligt är känslan i truppen väldigt bra och alla är sugna på att komma tillbaka på vinnarspåret igen efter förra helgens förlust.

Division 2 Norrland, omgång 8
Kramfors-Alliansen – Umeå FC Akademi
Fredag 24 maj kl. 19.00
Kramfors IP