Umeå FC Akademi åkte på Stockholmturné i helgen där det blev en vinst och en förlust för Umeå-laget.
– Vi går ut och krigar ordentligt, säger tränaren Mathias Johansson.

På lördagen vann UFC Akademi mot Frej Täby där slutsiffrorna blev 1-4.
Bortalaget inledde matchen bäst och gick till pausvila med en 0-2-ledning efter två mål av Olle Sandkvist och i den andra halvleken fortsatte man att vara det bättre laget och lätt inte hemmalaget skapa så mycket. Gästerna satte spiken i kistan när Adam Sandström gjorde 1-4 (hans andra mål för dagen) i den 75:e minuten.
– Vi gör en riktig bra kämpainsats och vi är värda tre poäng. Vi är noggranna och det är små detaljer som vi gör bättre och bättre, säger Mathias Johansson som berömmer killarna och fortsätter:
– Vi går ut och krigar ordentligt. Vi har suttit i bussen hela dagen och sen får vi göra en så bra match. Det är jättekul.

På söndagen blev det tyvärr en 4-0-förlust mot serieledarna Brommapojkarna som blev för svåra för UFC Akademi. I den första halvleken kunde inte bortalaget skapa så mycket och låg under med 3-0 inför den andra halvleken. Gästerna skapade några chanser i den andra men Brommapojkarna lyckades göra 4-0 i den 84:e minuten och där var matchen avgjord.
– Vi visste att det skulle bli en tuff match. Vi gör en bra laginsats men vi var lite för långsamma i försvarsspelet och de käkar upp oss ganska snabbt där och vinner tillbaka bollen. Vi gör ändå en helt okej insats, Brommapojkarna är väldigt duktiga så är det.

Härnäst väntar nästjumbon Älvsjö AIK FF den 25 maj på bortaplan.
– Det blir en match där vi förhoppningsvis får spela mer anfallsspel och vi har goda chanser att vinna tre poäng.

P17 Allsvenskan Norra
IK Frej Täby FK – Umeå FC Akademi 1-4 (0-2)
Målen:
0-1 (1) Olle Sandkvist, 0-2 (20) Olle Sandkvist, 1-2 (61) Emil Svenander, 1-3 (68) Adam Sandström, 1-4 (75) Adam Sandström.
Varningar Frej Täby: Andreas Räisänen, Hussein Juma (2)
Utvisning: Hussein Juma
UFC Akademi: Thomas Tah Abah

IF Brommapojkarna – Umeå FC Akademi 4-0 (3-0)
Målen:
1-0 (20) Marcus Tastekin, 2-0 (35) Marcus Tastekin (straff), 3-0 (36) Kristoffer Krebs, 4-0 (84) Marcus Tastekin.
Varningar Brommapojkarna:
UFC Akademi: Thomas Tah Abah