Umeå FC Akademi åkte på en tung förlust när Uppsala-laget IK Sirius FK kom på besök på lördagen. Hemmalaget låg under med 1-3 inför den andra halvleken och föll tillslut med 2-4.
– Man kan inte bara ställa in skorna och tro att det ska lösa sig, säger tränaren Mathias Johansson.

UFC Akademi hängde inte med i den första halvleken och fick se Sirius ta över matchen. Bortalaget gjorde 1-0 och 2-0 på två fasta situationer. Adam Sandström reducerade för Umeå-laget i den 30:e minuten men Sirius utökade till 1-3 genom Sander Anbakk några minuter senare vilket också var pausresultat.

I den andra halvleken kom UFC bättre ut men hade fortfarande svårt i den sista tredjedelen.
Hemmalaget fortsatte att pressa på och skapade vassa chanser men gästerna var bäst på att ta vara på chanserna och gjorde 4-1 efter mål av inhoppande Saifur Rehman.

I slutminuterna gjorde UFC ett tröstmål genom Adam Sandström på straff (hans andra mål för dagen) och matchen slutade 2-4 till Sirius.

Tränaren Mathias Johansson efter matchen:
– Man kan inte ha en så dålig första halvlek när man spelar på den här nivån, det har vi inte råd med. Man kan inte bara ställa in skorna och tro att det ska lösa sig. I de flesta matcherna har vi gjort bra prestationer, men inte idag. Efter första halvlek var jag riktigt besviken på spelarna, jag tycker inte att vi gör en godkänd prestation. Vi får dem att se väldigt bra ut.

Bortaturné väntar för UFC Akademi nästa helg då man möter IK Frej Täby FK (lördag 18 maj) och IF Brommapojkarna (söndag 19 maj).
– Det är lätt att vara fotbollsspelare när man vinner matcher. Nu måste vi gå tillbaka till grunderna.

P17 Allsvenskan Norra, Omgång 6
Umeå FC Akademi – IK Sirius FK 2-4 (1-3)
Målen:
0-1 (5) Daniel Norrby, 0-2 (22) Sander Anbakk, 1-2 (30) Adam Sandström, 1-3 (43) Sander Anbakk, 2-4 (84) Adam Sandström (straff).
Varningar UFC Akademi: Adam Sandström, Thomas Tah Abah, Olle Sandkvist, Victor Öberg.
Sirius: Adam Zeitler, Jesper Sandberg.