Umeå FC tog säsongen tredje seger efter 2-1 mot BK Forward. Det trots att man spelade med en man mindre större delen av den andra halvleken.
– Vi var bättre över hela banan och är mycket glada för tre poäng, säger målskytten Deniz Yaldir.

Man märkte att det var ett revanschsuget Umeå FC som, efter två raka förluster mot Karlstad BK och Akropolis, ägde det mesta av spelet i den första halvleken. Ledningsmålet kom i mitten av densamma då Andrew Jean-Baptiste nickade in Jens Stigedahls hörna.
– Vi inleder väldigt bra, visar från minut ett att vi är det bättre laget och ville härifrån med en seger. Alla i laget var väldigt revanschsugna efter förra helgen, säger Yaldir.

Endast 38 sekunder in i denna andra halvleken utökade Umeå FC sin ledning då Yaldir nickade in Samuel Kroons nickpassning. Hans första tävlingsmål för Umeå FC.
– Det är alltid kul att göra mål, men måste säga att vi som lag skapade väldigt mycket och jag hade turen att sätta dit den idag. Jag måste framförallt hylla ”Stiges” (Jens Stigedahl) inlägg och Kroons (Samuel) nick till mig som gör att jag kan göra ett enkelt mål. Det var skönt att sätta dit den.

Där och då var känslan att bortalaget hade punkterat matchen. Men i minut 51 drog Jean-Baptiste på sig sitt andra gula kort och blev därmed utvisad.
– Jag tycker ärligt att det är två väldigt billiga gula kort ”Drew” får. Det är ingen utvisning enligt mig. Men det är som det är och vi visar återigen att vi är ett väldigt starkt lag med hög lagmoral. Vi hanterade situationen väldigt bra även om släppte in ett mål. Stort av hela laget att visa sån styrka, tycker Yaldir.

Ja, BK Forward reducerade med 20 minuter kvar att spela, men några större målchanser skapades aldrig efter det. Umeå FC stängde igen butiken och packade ner tre poäng i väskan.
– Vi hade två raka förluster men de matcherna vi förlorade var inte förtjänta förlust. Vi är det bättre laget i båda matcherna även om motståndarna får chanser. Rent oflyt, men nu är vi tillbaka på vinnarspåret, speciellt efter en sån här match där vi får en man utvisad. Väldigt skönt med vinst igen såklart. Vi ska fortsätta jobba på ödmjukt och hårt, avslutar Yaldir.

Division 1 Norra, omgång 6
BK Forward – Umeå FC 1-2 (0-1)
Målen:
0-1 (24) Andrew Jean-Baptiste (Jens Stigedahl), 0-2 (46) Deniz Yaldir (Samuel Kroon), 1-2 (68) Josef Ibrahim
Varningar BK Forward: Josef Ibrahim, Laurence Bell, Axel Wettéus Umeå FC: Andrew Jean-Baptiste (2), Samuel Kroon
Utvisning: Andrew Jean-Baptiste
Publik: 201 på Trängens IP
Så spelade Umeå FC:
Viktor Frodig
Adel Ziarat, Omar El Baad, Andrew Jean-Baptiste, Jens Stigedahl
Stefan Lindmark, Aurelien Norest
Deniz Yaldir (ut 83), Emmanuel Yeboah (ut 75), Samuel Kroon
Isaac Boye (ut 62)
Ersättare: Rasmus Aspholm, Seif Kadhim (in 75), Anton Eriksson (in 62), Mikael Wikström (in 83), Emil Johansson, Yoel Embaye