Umeå FC Akademi vann sin första match i division 2 när topplaget Gottne IF kom på besök på lördagen. UFC-spelaren Victor Kamf briljerade i den första halvleken med sina två mål och hemmalaget kunde vinna tillslut med 2-1.
– Vi har en bra press på dem och vi skapar mycket chanser, säger tvåmålsskytten Victor Kamf.

Umeå FC Akademi inledde matchen bäst och skapade vassa chanser mot ett Gottne som hade svårt att stå emot. Hemmalaget pressade på rejält och gjorde som de ville. I den 21:a spelminuten gav Victor Kamf Umeå-laget ledningen efter en fin passning av Yoel Embaye.
UFC fortsatte att hota Gottne och 2-0-mål var bara en tidsfråga och det kom efter ett fint anfall som Yoel Embaye snyggt kunde servera Victor Kamf som gjorde 2-0 för hemmalaget i den 33:e minuten. UFC Akademi kunde ha gjort flera mål men den första halvleken slutade 2-0.

I den andra halvleken kom Gottne starkare ut och skapade några heta chanser. Bortalaget lyckades reducera till 2-1 genom Adam Johnsson. Men närmare än så kom de inte och UFC Akademi vann matchen med 2-1.
– Vi har en bra press på dem och vi skapar mycket chanser i den första halvleken, säger Victor Kamf och fortsätter:
– Vi blev lite tillbakapressade i den andra men jag tycker att vi gör ändå en bra försvarsinsats hela matchen igenom.

Tvåmålsskytten är nöjd med sin och lagets prestation.
– Det är jättekul att få göra mål igen, det var ett tag sen. Vi hittade varandra jättebra och vi höll oss till det spel som vi har sagt att vi skulle spela innan matchen, avslutar matchens lirare Victor kamf

I nästa omgång (den 11 maj) spelar UFC Akademi borta mot Anundsjö IF.

Division 2 Norrland, Omgång 5
Umeå FC Akademi – Gottne IF 2-1 (2-0)
Målen:
1-0 (21) Victor Kamf (Yoel Embaye), 2-0 (33) Victor Kamf (Yoel Embaye), 2-1 (72) Adam Johnsson.
Varningar UFC Akademi: Måns Nygren, Viktor Björk, Emil Johansson.
Gottne IF: Johannes Thelin, Anton Larsson.
Publik: 158 på Umeå Energi Arena