Umeå FC Akademi har fortfarande inte vunnit denna säsong och på lördagen kommer tabellfyran Gottne IF på besök. UFC Akademi kryssade senast mot Sandviks IK med 1-1. Inför lördagens match kollade vi läget med spelaren Albin Näslund.

Vad säger du om matchen mot Sandvik och vad skulle ni gjort annorlunda?
– Vi förde matchen egentligen från start till slut men att Sandvik höll ihop bra försvarsmässigt och vi kunde sällan skapa några heta målchanser. Jag tycker vi skulle ha hotat med fler djupledsbollar och kommit runt oftare på kanterna.

Vad måste ni göra för att ni ska börja vinna?
– Vi måste våga bli rakare i vårt anfallsspel och vara noggrannare i både speluppbyggnaden samt sista tredjedelen. Vi är i en fas där vi fortfarande håller på att trimma in vårt spelsätt och vi har samtidigt en väldigt ung trupp. Jag tycker vi måste våga lita på våra färdigheter då vi har så många skickliga spelare i truppen.

Vad tycker du om dina prestationer hittills och vad vill du bli bättre på?
– Jag tycker jag har värderat mina lägen bättre och har vågat spela en kreativ fotboll. Jag anser att jag behöver utveckla precisionen i avsluten och det felvända spelet.

Nu väntar Gottne. Vad vet ni om dem och vad blir nyckeln till tre poäng?
– Gottne har inledningsvis gått ganska bra och har gjort en hel del mål. Vi ska fortsätta spela en anfallsglad fotboll och för övrigt som jag inte nämnt tidigare att vi inte får bli för långa mellan lagdelarna i försvarsspelet.

Hur tycker du träningsveckan varit?
– Tempot har varit högt och alla verkar revanschsugna på att ta tre pinnar. Alla verkar väldigt taggade samtidigt som några spelare har kommit tillbaka från skador vilket bådar gott inför helgen.

Division 2 Norrland
Umeå FC Akademi – Gottne IF
Lördag 4 maj kl. 16.30
Umeå Energi Arena