Umeå FC åkte på säsongens andra förlust när Stockholm-laget Akropolis IF kom på besök på onsdagen. Det blev en mållös första halvlek men bortalaget var bäst på att vara på chanserna i den andra och vann till slut med 1-3.
– Det var en öppen match, säger UFC:s enda målskytt Jens Stigedahl.

Den var en jämn match lagen emellan med mycket närkamper och vassa chanser åt båda håll.
I den första halvleken fick UFC-målvakten Viktor Frodig jobba en hel del och han stod för några svåra och viktiga räddningar som höll hemmalaget kvar i matchen. Akropolis ägde mycket boll de första tio men fick ingen utdelning.
Umeå FC försökte studsa tillbaka och ta ledningen i de sista minuterna men även de hade svårt att göra mål och den första halvleken slutade 0-0.

Akropolis började bäst i den andra halvleken och tog ledningen ganska tidigt genom Marcus Haglind på en frispark.

Umeå-laget tog över matchen efter Akropolis ledningsmål och försökte svara tillbaka. Hemmalaget ägde mycket boll och var aggressiva framåt men fick inte riktigt till det i den sista tredjedelen.
Trots en bra prestation av Umeå FC lyckades Akropolis utöka ledningen efter mål av Sotirios Nikopoulos i den 69:e spelminuten, en boll som turligt studsade in via en UFC-försvarare.

Men hemmalaget gav inte upp och reducerade till 1-2 ett par minuter senare genom Jens Stigedahl. UFC fortsatte att pressa på och skapade heta lägen och kunde har gjort flera mål men Akropolis höll undan och satte spiken i kistan efter mål av Adhavan Rajamohan i matchens sista minut och förlust med 1-3 var ett faktum.
– Vi sa inför den andra halvleken att vi skulle ta vara på våra chanser och vara lite mer noggranna i vårt försvarsspel. De fick mer mål än oss, så kan det vara ibland, säger UFC-spelaren Jens Stigedahl som är nöjd med sin och lagets prestation.

I nästa omgång (den 5 maj) besöker Umeå-laget BK Forward.

Division 1 Norra
Umeå FC – Akropolis IF 1-3 (0-0)
Målen:
0-1 (47) Marcus Haglind, 2-0 (69) Sotirios Nikopoulos, 1-2 (71) Jens Stigedahl, 1-3 (90+2) Adhavan Rajamohan.
Varningar Umeå FC: Emmanuel Yeboah
Akropolis IF:
Så spelade Umeå FC: Viktor Frodig, Nicklas Raaholt (ut 75), Adel Ziarat, Andrew Jean-Baptiste, Jens Stigedahl, Aurelien Norest, Anton Eriksson, Samuel Kroon (ut 75), Emmanuel Yeboah (ut 69), Deniz Yaldir, Isaac Boye.
Ersättare: Rasmus Aspholm, Omar El Baad, Stefan Lindmark (in 75), Seif Kadhim (in 75), Mikael Wikström, Emil Johansson, Yoel Embaye (in 69).