Umeå FC fick se sig besegrade för första gången denna säsong mot Karlstads BK på annandag påsk. På onsdagen är det dags för ännu en hemmamatch när Akropolis IF kommer på besök. Inför denna match kollade vi läget med målvakten Viktor Frodig.

Vad säger du om matchen mot Karlstad?
– Jag tycker vi gör en riktigt bra match försvarsmässigt, Karlstad kommer egentligen inte till så extremt heta målchanser. Det var en svårspelad match där vi har svårt att få fast bollen högt upp i banan, mycket fram och tillbaka. Mattan som matchen spelades på spelade även stor roll i hur matchbilden såg ut.

Vad tycker du om dina egna insatser hittills och vad vill du bli bättre på?
– Jag vet att jag kan mycket mer än det jag visat, så tänker jag alltid. Men samtidigt som jag är nöjd över mina prestationer, tycker jag håller en jämn nivå. Sen har jag ett grymt lag framför mig som gör det enkelt att spela målvaktsspelet.

Vad vet ni om Akropolis IF och vad blir nyckeln till tre poäng?
– Jag personligen har ingen koll på Akropolis. Men vi lägger inte så mycket fokus på motståndarna, det är vad vi gör på plan som är viktigast. Nyckeln till tre poäng är att göra de saker vi tränar och pratar om på och inför varje träning, vårt eget spel. Gör vi det och är hungriga framåt så ska vi nog plocka tre pinnar.

Hur tycker du träningsveckan varit?
– Vi har tränat på bra, gjort det vi kan göra. Så nu är det bara att explodera på onsdag. Jättetråkigt att det inte blev någon match (mot Vasalunds IF), jag såg fram emot den extremt mycket. Jag tycker det är lite konstigt att Vasalund inte kunde åka till exempel tåg/buss, men vi kommer att mötas lite längre fram.

Hur är känslan i truppen inför onsdagens match?
– Känslan i truppen är som alltid väldigt bra, denna trupp är väldigt bra både på plan och utanför plan, det är alltid kul att komma till träningarna och träffa laget.

Division 1 Norra
Umeå FC – Akropolis IF
Onsdag 1 maj kl. 15.00
Umeå Energi Arena