Umeå FC är fortfarande obesegrade i division 1 Norra och vann senast mot FC Linköping City. På måndagen är det dags för UFC att gästa nykomlingarna Karlstad BK. Läs Jens Stigedahls tankar inför denna match.

Vad säger du om matchen mot Linköping City och vad tar ni med er?
– Det var en svängig match men otroligt starkt att vi lyckas vinna när vi tappar 2-0 till 2-2, det visar bra karaktär av oss. Sedan är det alltid bra att göra fem mål i en fotbollsmatch.

Ni har två raka segrar i bagaget. Vad är det som ni gör för bra?
– Vi jobbar otroligt hårt tillsammans hela matcherna, både offensivt och defensivt.

Vad tycker du att ni måste fortfarande bli bättre på?
– Vi kan bli lite bättre på att behålla bollen på motståndarens planhalva tycker jag, då kommer vi få ut ännu mer av vårt spel.

Vad säger du om dina egna prestationer hittills och vad kan man förvänta sig av dig i år?
– Jag är väl hyfsat nöjd med mina egna insatser, skulle vilja kunna komma upp ännu mer i banan och slå fler inlägg. Ni kan förvänta er att jag bidrar mycket i både offensiven och defensiven sedan hoppas jag på att slå några fina inlägg.

Vad vet ni om Karlstad BK och vad blir nyckeln till tre poäng?
– Jag vet egentligen ingenting om Karlstad förutom att de är nykomlingar. För att vi ska vinna matchen krävs det samma hårda jobb som alla i laget lagt ner de första matcherna. Om vi gör det blir vi väldigt jobbiga att möta.

Hur tycker du träningsveckan varit?
– Träningsveckan har varit bra, så vi kommer komma väl förberedda till matchen på måndag.

Hur är känslan i truppen inför Karlstad?
– Känslan i truppen har varit otroligt bra hela försäsongen och nu även början på serien. Vi har ett väldigt härligt gäng som trivs med varandra vilket är väldigt positivt.

Division 1 Norra, omgång 3
Karlstad BK – Umeå FC
Måndag 22 april kl. 17.00
Våxnäs IP