Umeå FC Akademi åkte på en tung förlust senast mot IFK Östersund på bortaplan och laget har ännu inte vunnit efter två spelade matcher i division 2 Norrland. På torsdagen är det dags för årets första Umeå-derby när Täfteå IK står för motståndet. Inför denna batalj kollade vi läget med lagets tränare Henrik Andersson.

Ni förlorade senast mot IFK Östersund. Vad säger du om den matchen?
– Det var ett rutinerat och skickligt fotbollslag vi mötte. De ställde till mycket problem för oss och vi fick inte ta tag i taktpinnen på det sättet som vi önskade oss.
Men det är unga spelare vi jobbar med så vi måste ha förståelse för det.

Nu väntar Umeå-derby mot Täfteå IK. Hur går dina tankar inför denna duell?
– Det kommer bli en spännande match och det är ett bra lag vi möter. Vi måste fortsätta göra det vi tränar på och vara mer konsekventa och samtidigt jobba hårt för varandra. Det finns mycket potential i vår trupp så jag tycker att vi har goda chanser att ta minst en poäng. Men förhoppningen är att vi ska vinna vår första seger för säsongen.

Hur tycker du träningsveckan varit?
– Det har varit bra men lite tight. Vi har haft bra träningar och vi känner oss redo.

Division 2 Norrland
Umeå FC Akademi – Täfteå IK
Torsdag 18 april kl. 19.00
Nolia 1