Umeå FC Akademi gästar IFK Östersund på söndagen.William Andersson-Junkka blev matchhjälten i seriepremiären mot IFK Luleå när han gjorde kvitteringsmålet i slutminuterna. Läs hans funderingar inför söndagens drabbning.

Kryss i premiären mot Luleå. Vad säger du om matchen och vad tar ni med er?
– Väl genomförd match från våran sida och vi står upp bra första 15 och har övertaget. Blir tungt efter att de gör mål och vi går ner i tempo samtidigt som IFK Luleå sätter högre press och de har många farliga lägen. Måns (Nygren) gör många viktiga räddningar som håller oss kvar i matchen. I andra halvlek höjer vi oss spelmässigt och sista 20 får vi in ett rejält tryck mot dem och tillslut får vi utdelning och får rättvist med oss ett poäng. Det var viktigt att få en positiv start i serien och speciellt att vi tar ett poäng mot ett starkt Luleå så vi tar med oss en positiv känsla till helgens match samt att vi ska fortsätta våga spela enligt vår spelidé.

Vad tycker du om din egen prestation mot Luleå?
– Jag är ganska nöjd med min prestation. Det var roligt att få komma in och kunna hjälpa laget med att göra mål.

Vad vet ni om IFK Östersund och vad blir nyckeln till ett bra resultat mot dem på söndag?
– Vi vet att IFK Östersund är ett väldigt bra lag med många duktiga spelare och att de har spelat i Division 2 ett tag så vi kommer få möta ett rutinerat lag. Samtidigt så vet vi att varje match kommer vara en utmaning så vi ska bara fortsätta våga spela vårt spel och göra det vi är bra på. Om vi gör det kan vi absolut få med oss ett positivt resultat.

Hur tycker du träningsveckan varit?
– Träningsveckan har varit bra och vi har egentligen bara fortsatt likadant som innan med bra kvalité och högt tempo på varje träning. Känslan i laget är bra och vi är taggade inför söndagens match.

Division 2 Norrland, Omgång 2
IFK Östersund – Umeå FC Akademi
Söndag 14 april kl. 15.00
Jämtkraft Arena