Efter en seg och slarvig första halvlek ökade Umeå FC tempot i den andra halvleken och besegrade seriekollegan Boden med 2-1.
– Vi gör det svårt för oss själva i första halvlek. I pausvilan bestämde vi oss för att göra det vi är bra på och spela lättare. Det gick bra, säger tränare Magnus Henrysson.

Umeå FC fick en mardrömsstart i genrepet mot Boden. Hemmalagets Jakob Johansson-Inga gjorde 1-0 till hemmalaget redan i den andra minuten. I den första halvleken satte Umeå FC sig i problem om vartannat när man gjorde det för svårt för sig i Bodens offensiva presspel.

Men det blev ändring till den andra halvleken.
– Vi anfaller i princip i 45 minuter, konstaterade Henrysson.
Tio minuter in i halvleken kvitterade Deniz Yaldir till 1-1 och med kvarten kvar så satte inbytte Yoel Embaye segermålet efter en blunder i Boden-försvaret.

Nu är försäsongen över och nästa helg väntar seriepremiär då lokalrivalen Team TG står för motståndet.

Bodens BK – Umeå FC 1-2 (1-0)
Målen:
1-0 (2) Jobb Johansson-Inga, 1-1 (55) Deniz Yaldir (Stefan Lindmark), 1-2 (78) Yoel Embaye (Deniz Yaldir)