UFC Akademi U17 förlorade i seriepremiären med 0-1 när laget tog emot FC Djursholm på söndagen.
– Oavgjort hade varit mest rättvist, säger tränaren Mathias Johansson.

UFC Akademi inledde matchen bättre och hade totalt kontroll i de första 20 minuterna. Hemmalaget skapade vassa chanser men hade svårt att komma till avslut.
– Vi stör dem hela tiden och vi hade ett bra försvarsspel och presspel, säger Mathias som tycker synd att det inte blev någon utdelning för hemmalaget i de första minuterna.

Djursholm tog över mitten på den första halvleken och började hota Umeå-laget och 0-1 blev ett faktum när gästerna tryckte in bollen på en retur i den 42:a minuten. Och den första halvleken slutade 0-1 till bortalaget.
– Vi blev lite för passiva och vi måste sätta dit chanserna, säger tränaren.

Att sätta dit chanserna fortsatte vara svårt för hemmalaget även i den andra halvleken. Laget var återigen bättre från början men kunde inte ta vara på chanserna. UFC Akademi fortsatte kämpa på men någon utdelning blev det inte och Stockholm-laget fick kamma hem tre poäng.
– Jag tycker att det var en jämn match mot ett bra lag som slutade trea förra året. Vi visade idag att vi hör hemma i den här serien. Vi är nöjda med vår prestation men inte med resultatet, avslutar tränaren Mathias Johansson som berömmer hela laget för en bra match.

P17 Allsvenskan Norra
Umeå FC Akademi U17 – FC Djursholm 0-1 (0-1)
Målen:
0-1 (42) Henry Lidström
Publik: 151 i Umeå Energi Arena