En bra prestation ledde till ett bra resultat för Umeå FC i årets andra träningsmatch. Seriekonkurrenten Sandvikens IF besegrades med siffrorna 3-1 (1-0).
– En bra genomförd match, både offensivt och defensivt, sade tränare Magnus Henrysson direkt efter matchen.

I lördags åkte Umeå FC söderut för en ”mini-turné” i Sandviken där teambuilding och match stod på schemat, för motståndet stod Sandvikens IF. På ett soligt Jernvallen var det en jämn tillställning under den första halvleken, dock med ett litet övertag för bortalaget.
– Sandviken är ett lag som tillåter motståndarna ha ett bollinnehav men jag tycker att vi har fin rörelse i laget och lyckas utnyttja det, säger Henrysson.

Utdelning kom också. Efter fin djupledsboll av Samuel Kroon till Deniz Yaldir så kom bollen tillbaka till Seif Kadhim som snyggt skruvade in bollen i bortre krysset.
– Ett väldigt fint anfall. Vi gör en jättebra första halvlek, säger Henrysson.

Men i inledningen av den andra blir det stillastående och det utnyttjade Sandviken efter att Emil Bellander, något turligt, satte kvitteringen.
– Vi säger i pausen att vi ska fortsätta på den inslagna vägen, men så blir det tyvärr inte. Vi slutar röra på oss, blir passiva och en aning naiva och det straffar sig, menar Henrysson.

Men svaret från Umeå FC kom tämligen omgående. Efter en fin hörna av Kadhim så kunde Adel Ziarat nicka in ledningsmålet.
– Efter det för vi spelet, dom lyckas väl hitta två halvchanser men inte så mycket mer, menar Henrysson.

Istället, efter en kort hörna, så hittade Aurelien Norest Yoel Embaye helt fri på botre stolpen och Embaye gjorde inget misstag. 3-1 och matchen var avgjord.
– Som sagt, en väldigt bra insats. Vi gör många saker bättre än sist mot Piteå, vilket är kul att se. Sen gör vi många byten i den andra halvleken och det är inga konstigheter. Alla som kommer in gör det minst lika bra som de som startade matchen, menar Henrysson och tillägger:
– Såklart har vi mycket att jobba på, men det ser bättre och bättre ut.

Sandvikens IF – Umeå FC 1-3 (0-1)
Målen:
0-1 (35) Seif Kadhim (Deniz Yaldir), 1-1 (53) Emil Bellander, 1-2 (56) Adel Ziarat (Seif Kadhim), 1-3 (90+2) Yoel Embaye (Aurelien Norest)
Så spelade Umeå FC:
Viktor Frodig
Nicklas Raaholt (ut 60), Andrew Jean-Baptiste (ut 84), Adel Ziarat, Jens Stigedahl
Stefan Lindmark, Aurelien Norest
Samuel Kroon (ut 60), Emmanuel Yeboah (ut 74), Seif Kadhim (ut 67)
Deniz Yaldir (ut 78)
Ersättare: Måns Nygren, Emil Johansson (in 74), Albin Bäckström (in 84), Max Wolf-Watz (in 60), Yoel Embaye (in 60), Albin Näslund (in 78), Jacob Ottosson (in 67)