Årets första träningsmatch för Umeå FC slutade med seger. Efter en starkt avslutning gick man ifrån till en 3-1-seger mot Piteå IF.

Umeå FC kom till start med hela sex nya spelare i Victor Frodig, Nicklas Raaholt, Andrew Jean-Baptiste, Deniz Yaldir samt provspelande Omar El Baad. Efter kvarten spelad kontrade Piteå fint efter ett bolltapp centralt av Umeå FC, vilket också ledde till att Kubuntu Glorie Packny tryckte in ledningsmålet för hemmalaget. Direkt efter fick Umeå FC straff. Jean-Baptiste slog en perfekt boll till Seif Kadhim i djupet där Kadhim också blev nerdragen. Straffen tog han själv hand om, men bollen gick både utanför och över.

Umeå FC ägde spelet och lyckades skapa några halvchanser där Mikael Wikström hade en fin nick på en hörna och Deniz Yaldir prickat stolpen, men Piteå gick till halvtidsvila med 1-0.

En rätt intetsägande start av den andra halvleken förvandlades till en explosionsartat period när det återstod 20 minuter av matchen. Trion Kamf/Yaldir/Embaye vann bollen högt upp där Yaldir tryckte in kvitteringen i det första hörnet. Fem minuter senare lekte, som så många gånger förr, firma Embaye/Kamf bort Piteå-försvaret. Embaye klickade förbi sig sin försvarare där han sedan spelade fram Kamf som vars första skott räddades men där han kunde slå in returen.

Matchavgörande 3-1 kom efter ett fint inspel av Max Wolf-Watz där han hittade Albin Näslund snett-inåt-bakåt som inte gjorde något misstag.

Piteå IF – Umeå FC 1-3 (1-0)
Målen:
1-0 (18) Kubuntu Glorie Packny, 1-1 (68) Deniz Yaldir, 1-2 (73) Victor Kamf (Yoel Embaye), 1-3 (76) Albin Näslund (Samuel Kroon)
Så spelade Umeå FC:
Viktor Frodig
Nicklas Raaholt (ut 46), Omar El Baad, Andrew Jean Baptiste (ut 46), Jens Stigedahl (ut 69)
Stefan Lindmark (ut 69), Aurelien Norest (ut 74)
Deniz Yaldir (ut 74), Emmanuel Yeboah (in 65), Seif Kadhim (ut 63)
Mikael Wikström (ut 63)
Ersättare: Måns Nygren, Victor Kamf (in 63), Samuel Kroon (in 63), Max Wolf-Watz (in 46), Adel Ziarat (in 46), Emil Johansson (in 69), Albin Bäckström (in 69), Albin Näslund (in 74), Yoel Embaye (in 65), Jacob Ottosson (in 74)