Umeå FC har gjort klart med sitt sjunde nyförvärv inför 2019. Den offensive mittfältaren Samuel Kroon ansluter till Umeå FC från seriekonkurrenten Nyköping BIS. Kontraktet sträcker sig över 2019.

Första försäsongsmatchen närmar sig med stormsteg och truppbygget för 2019 fortsätter för Umeå FC. Senaste tillskottet är den 22-årige stockholmaren Samuel Kroon.
– Det känns jättebra att ha allting klart och jag är jättetaggad på att köra igång, säger han.

Kroon var en jagad man där ett antal division 1-klubbar visade sitt intresse för unga mittfältaren, men där Umeå FC drog det längsta strået.
– Jag har fått en väldigt proffsigt intryck av Umeå FC som klubb. Både när jag spelat mot dom men även nu när vi samtalat, allting känns väldigt proffsigt, berättar han och fortsätter:
– Det är en förening som siktar uppåt vilket rimmar bra med mina egna ambitioner.

Nu blir han återigen lagkompis med Andrew Jean-Baptiste.
– Vi kom väldigt nära när han spelade i Nyköping och det ska bli kul att träffa honom och framförallt spela med honom igen, säger Kroon.

Samuel Kroon kommer ursprungligen från Stockholm där han har Bele Barkarby som moderklubb. Efter en sejour i Spångas U17 allsvenska lag, Täby FK (division 3) och återigen Bele Barkarby (division 3) tog han steget till Nyköpings BIS inför 2016. En bra tid enligt honom själv.
– Väldigt utvecklande både på och utanför planen. Det var första gången jag flyttade hemifrån och lärde mig mycket av det. Fotbollsmässigt så så tycker jag framförallt att jag tagit stora steg de två sista åren.

När han beskriver sig själv som fotbollsspelare så säger han.
– En smart fotbollsspelare med bra passningsfot och spelförståelse. Jag spelar helst centralt offensivt i banan, men gillar även att bryta in från kanten och använda min vänsterfot.

Nu vill han ta nästa steg med Umeå FC.
– Jag kände att det var dags för ett miljöombyte och en ny utmaning. Så jag kliver in i 2019 med stora förväntningar på mig själv, men även på laget.

Danny Persson om Samuel Kroon:
– Samuel är en spelare som vi har följt ett tag och vi är väldigt glada att han valde oss i stor konkurrens med andra division 1-klubbar. Han är trots sin unga ålder en erfaren division 1-spelare som kommer att gör vår offensiv ännu spetsigare.