Truppbygget fortsätter för Umeå FC. Fjolårets assistkung Seif Kadhim, 27, är klar för 2019.

Seif kom tillbaka till Umeå FC inför 2018 från Team TG. Han stod för ett väldigt starkt fjolår med sina fyra mål och sju assist från sin wingbacks-position. Nu är han klar för en fortsättning i Umeå FC.
– Jag väldigt glad över att vara kvar i Umeå FC. Det har varit mycket fram och tillbaks men i slutändan så var det här det bästa helhets lösningen för mig.
– Fjolåret var mycket som var bra, vi kommer bygga vidare på det. Vi hade även en seg start med massa kryss matcher men förhoppningsvis kan vi ha bättre start det här året och trumma på redan från derbyt.
Nu ser han fram emot vad som komma skall.
– Det ska bli kul med nya säsongen, vi har bra lag, många intressanta namn har kommit in, våra talanger har tagit ännu ett kliv i deras utveckling, ny tränare, ny klubbchef och känslan är positiv, helt klart!

Danny Persson om Seif Kadhim:
– Seif visade under fjolåret vilka fina kvalitéer han har. Det är en Umeå-kille som har byggt på sig mycket erfarenhet och vet vad som krävs för att nå nästa nivå. Det ska bli spännande att följa Seifs fortsatta utveckling hos oss.