Mittfältaren Stefan Lindmark, 24, är klar för Umeå FC. Han ansluter närmast från Team TG där han varit de senaste 1,5 åren.

Lindmark, som har stora delar av sin fotbollbakgrund i IK Brage, anslöt till Team TG under sommar 2017. Nu har han valt att förlänga sin Umeå-vistelse men det i Umeå FC, en flytt han säger så här om.
– Det är inget jag egentligen har funderat på, Umeå FC är ett bra alternativ för mig och nu när beslutet är taget känns det väldigt naturligt.

Under årens lopp har han mött Umeå FC ex antal gånger, både i IK Brage och Team TG.
– Det har alltid varit ett lag som spelar en ganska direkt fotboll med prio att få ut bollar på kant genom spelvändningar och ständigt hota i boxen. Sen om den bilden kommer se likadan ut i år får vi helt enkelt se, säger han.

Vad vill du komma in och bidra med?
– Jag kommer försöka bidra på så många sätt jag kan, men spelmässigt så är alltid huvudfokus för mig att bidra med ett bra passningspel, att kunna styra tempot i matcher.

Nu ser han fram emot en ny säsong i Umeå men med andra klubbfärger, och han vet vad han vill.
– Allt jag bryr mig om är att försöka vinna matcher.

Danny Persson om Stefan Lindmark:
– Vi är mycket glad över att Stefan valt att spela för Umeå FC i år. Han har, trots sin relativt unga ålder, stor erfarenhet av både denna nivå och högre. Han kommer att bidra starkt på fotbollsplan med sitt fina passningsspel och ledaregenskaper.