Umeå FC har gjort klart med sitt tredje nyförvärv inför säsongen 2019. Den norske ytterbacken Nicklas Raaholt, 24, har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 2020.

Ytterbacken Nicklas Raaholt var i Umeå och besökte Umeå FC under förra veckan. Nu är partnerna överens om ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 2020.
– Jag fick ett väldigt bra intryck av klubben, och inte minst av ledarstaben och spelarna när jag var på besök. Då blir också saker och ting lättare. Det glädjer mig att jag nu får resa tillbaka och köra igång med Umeå FC.

Nicklas kommer senast från den norska tredjeligalaget Asker, där han har tillbringat de sex senaste åren.
– Jag har som sagt varit där ett tag och kände att det var spännande och viktigt att testa nånting nytt, ställas inför nya utmaningar. Sedan att det är ett nytt land blir också spännande. Umeå FC har likt mig ambitioner på att fightas i toppen.

Nicklas startade sin karriär i Strömgodsets ungdomslag för sedan testa vingarna i Mjöndalens organisation som då spelade i OBOS-ligan (andraligan).
– Jag fick tyvärr inte så många chanser där, bara två matcher. Så jag drog till Asker där jag som sagt tillbringat de sex senaste åren.

Beskriv dig själv som fotbollsspelare!
– En offensiv ytterback, med mycket energi i spelet. Jag är trygg med bollen och har en bra snabbhet.

Med vilka personliga målsättningar kliver du in i 2019 med?
– Bidra så gått jag kan så att vi är uppe i toppen och krigar om platserna till Superettan. Sedan givetvis med så många poäng som möjligt från min backposition.

Danny Persson om Nicklas Raaholt:
– Nicklas är en ytterback med mycket fart som är duktig såväl offensivt som defensivt. Han har en bra inställning och attityd och kommer att passa väldigt fint in i vårt lag.