Fransmannen Aurelien Norest, 26, stannar i Umeå FC. Mittfältaren och klubben är överens om en förlängning över 2019.

Norest kom till Umeå FC inför 2018 från den isländska klubben Vestri. Under fjolåret spelade han 23, alla från start, och blev sedermera en av fyra som blev nominerade till ”Årets UFC:are”.

Nu är Umeå FC och Norest överens om en kontraktsförlängning över 2019.
– Efter ett lyckosamt första år i Umeå FC så känner jag att det finns mer att hämta. Jag gillar utmaningar och nu ser jag fram emot att träffa grabbarna och börja förbereda mig inför kommande säsong. Jag ser också mycket fram emot att börja jobba med vår nya tränarteam och organisation som har förändras sedan slutet av förra året, säger Norest.

Danny Persson om Aurelien Norest:
– Norest visade framfötterna både fotbollsmässigt och som ledare under fjolåret. Han är en spelare som gör sina medspelare bättre och är en viktig pusselbit i vårt fortsatta lagbygge för 2019.