Efter fjolårets succé med UFC Akademi tar ”Mr UFC”, Jörgen Sundberg, steget upp till Umeå FC där han kommer att jobba som assisterande tränare bakom Magnus Henrysson.

Egentligen skulle Magnus Henrysson och Jörgen Sundberg ha jobbat ihop redan ifjol, då i UFC Akademi. Men Henrysson blev istället assisterande bakom Andrée Jeglertz efter att Steve Galloway tackade för sig. Nu är duon dock återförenad vilket Sundberg ser fram emot.
– Det ska bli väldigt roligt! Jag trivs bra med ”Henry” då vi ser på fotboll på samma sätt, har samma syn på hur man ska vara mot andra människor. Jag tror att det kommer bli väldigt roligt, säger Sundberg.

Jörgen Sundberg ledde under fjolåret UFC Akademi och man kan inte kalla det för något annat än en succésäsong. Laget kom tvåa i serien där man dock föll i kvalet till division 2 men tillslut fick en friplats efter att ett lag dragit sig ur.
– En fantastisk rolig säsong. Spelarna tog stora steg i sin utveckling vilket också är målet med UFC Akademi. Att det sedan blev avancemang till division 2 var pricken över i:et. Jag tycker att grabbarna var värda det.

Vad blir den största skillnaden på att vara tränare i Umeå FC jämfört med UFC Akademi tror du?
– Klart att allt blir större i och med det här steget men framförallt att spelarna kommer kräva mer av oss ledare på alla plan. Det är jag dock förberedd på och så ska det vara. Umeå FC ska vara ett elitlag och då ökar också kraven med det.

Om det är någon som borde veta så är det just Jörgen Sundberg. Med sina 286 matcher i Umeå FC så har han byggt på sig en stor erfarenhet i att verka i en elitverksamhet. Det är också under den tiden han hittar ledare som han ser upp till vad gäller sitt eget ledarskap.
– Jag har haft en del tränare under min fotbollskarriär men det är två stycken som verkligen satt avtryck, Janne Westerlund och Håkan Bäckström. Två jättebra tränare och människor som inspirerat mig mycket i mitt eget ledarskap.

Magnus Henrysson om Jörgen Sundberg:
– Det känns skönt att det är klart med en tränarkollega och att det också är ”Sumpan” som kommer att ha den rollen. Innan jag fick frågan av Andreé att bli assisterande under fjolåret så jobbade jag och Jörgen ihop med akademilaget under några månader och det funkade otroligt bra. Så när jag fick frågan om att bli huvudtränare så kändes det naturligt att fråga Jörgen om han ville ta rollen som assisterande tränare. Jag och Jörgen känner varandra sedan tidigare och jag vet att Jörgen kommer att bidra med mycket energi och en hel del fotbollskunnande.